Salatut elämät -kauhuelokuva lapsille: tervehdin ihastuttavan ääliömäistä ideaa

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Kun rauta on kuumaa, sitä pitää takoa. Siksi televisiotuotantotalo FremantleMedia ryhtyy ensimmäistä kertaa pitkän elokuvateatterileffan tekoon. Salattujen elämien teinihenkilöiden ympärille on tekeillä kauhuelokuva. Kohderyhmänä ovat nuoret tai oikeastaan lapset.

Tavallaan tämä voisi olla sitä pahinta suomalaisen elokuvan yhden osa-alueen syöksykierrettä, johon halventunut elokuvatekniikka (ja monien romahtanut harkintakyky, vrt. televisiosarjaksi tarkoitettu ja sitten yhtäkkiä leffamuotoon muka parempien tienestien toivossa kyhätty käsittämättömän avuton Risto-elokuva) on monissa tapauksissa johtanut.

Tietysti Salkkari-horror tehdään erittäin halvalla, joten ei siitä varmaankaan tule mikään rahareikä.

Käsi sydämellä: idea on niin überpelle, että odotan tekelettä innolla. En ”elokuvana”, vaan jonkinlaisena sekasikiönä, jonka anekdoottiarvo saattaa olla hyvinkin korkea.

”Elokuvan tarina kertoo nuorison kauhumatkasta”, kertoi Iltalehti.

Tuottajille tiedoksi, voin tulla esittämään pahaa elokuvakriitikkoa, tälloin olisin myös jäävi arvioimaan teosta sen valmistuttua. Tosin voisin kuvitella, että tässä on pitkästä aikaa ensimmäinen suomalainen elokuva, jota ei esitetä lehdistölle etukäteen.