Sairaan kreisin sairasta, eli sähköinen oksennus Suicide Squad

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Tämän 150 miljoonaa euroa maksaneen leffan pitäisi olla yksi kesän suurimmista hiteistä maailmanlaajuisesti. Katsoessani Suicide Squadia mietin, milloin viimeksi olen vihannut elokuvateatterissa näkemääni elokuvaa näin paljon.

Suicide Squad on DC-sarjakuvaelokuvien eräiden pahisten kokoontumisajo. Se on tavallaan suoraa mutta sivupolulle suuntaavaa jatkoa Batman v Supermanille. Supermanin kuolemaan viitataan ja Ben Affleckin Batman on mukana tässäkin leffassa muutamien minuuttien ajan. Tapahtumapaikka on siis Gotham City.

Jared Leto on uusi Jokeri, jonka ominaisuudet rajautuvat aika tarkasti määritelmään ”psykoottinen piripää, jolla on valkoinen naama ja tatuoitu otsa”. Margot Robbie esittää hänen yhtä mielisairasta heilaansa Harley Quinnia, Jai Courtnay on australialainen kelmi, Adewale Akinnuoye-Agbaje (eli Kylmän ringin Adebisi) on tunnistamattomasti liskomiehen maskin alla, Will Smith on salamurhaaja jota kauheasti harmittaa, tyttärelle ei riitä murhaamiselta sekä linnassa istumiselta aikaa, ja Jay Hernandez esittää ikävää tyyppiä joka sytyttää ihmisiä palamaan tai jotain.

Nämä ovat jutun (anti)sankarit, mutta koska nyt ollaan ikään kuin vähän ”vakavia”, puhe on ”yli-ihmisistä”, eli ”supersankareista”.

Ja he eivät ole ”evil”, vaan ”bad”. Pahiksia, joista pitäisi pitää.