Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Sacha Baron Cohenista valkokankaan Freddie Mercury – mainiota

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 20.9.2010 08:59

Perjantaina kerrottiin, että Boratina ja Brünona suurelle elokuvayleisölle tuttu Sacha Baron Cohen tulee pian esittämään Freddie Mercurya. Oikein lupaava uutinen!

Kukapa muukaan sopisi persialaiseen parsi-kansaan kuuluneen ”Britannian ensimmäisen aasialaisen rocktähden” Mercuryn eli Farrokh Bulsaran rooliin kuin kameleonttimainen Baron Cohen – yhdennäköisyyttäkään ei voi kiistää.

Brünon menestys ei ainakaan Yhdysvalloissa ollut ihan odotetun kaltainen, mutta näyttelijällä menee nyt kovaa: hän on myös pääosassa Martin Scorsesen tekeillä olevassa Hugo Cabretissa.

Queen -yhtyeen 1980-luvusta kertovan hankkeen kiinnostavuuttaa toki lisää se, että elokuvan kirjoittaa lahjakas ja todella ahkera Peter Morgan. (Sattumoisin juuri hän kirjoitti myös taannoisen The Queen -elokuvan, siis sen joka kertoo Tony Blairista ja kuningattaresta. Sille on ehditty tehdä jatko-osakin.)

Seuraava Morgan-elokuva Suomen valkokankailla on Clint Eastwoodin ohjaama Hereafter, joka ainakin trailerin perusteella on kaukana kirjoittajan aiemmista töistä.

Freddie Mercuryn ja Queenin tarinaa tuskin kannattaa odottaa leffateattereihin ennen vuotta 2012 – ohjaajaakaan ei ole vielä valittu.