Sacha Baron Cohenista valkokankaan Freddie Mercury - mainiota

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Perjantaina kerrottiin, että Boratina ja Brünona suurelle elokuvayleisölle tuttu Sacha Baron Cohen tulee pian esittämään Freddie Mercurya. Oikein lupaava uutinen!

Kukapa muukaan sopisi persialaiseen parsi-kansaan kuuluneen ”Britannian ensimmäisen aasialaisen rocktähden” Mercuryn eli Farrokh Bulsaran rooliin kuin kameleonttimainen Baron Cohen – yhdennäköisyyttäkään ei voi kiistää.

Brünon menestys ei ainakaan Yhdysvalloissa ollut ihan odotetun kaltainen, mutta näyttelijällä menee nyt kovaa: hän on myös pääosassa Martin Scorsesen tekeillä olevassa Hugo Cabretissa.

Queen -yhtyeen 1980-luvusta kertovan hankkeen kiinnostavuuttaa toki lisää se, että elokuvan kirjoittaa lahjakas ja todella ahkera Peter Morgan. (Sattumoisin juuri hän kirjoitti myös taannoisen The Queen -elokuvan, siis sen joka kertoo Tony Blairista ja kuningattaresta. Sille on ehditty tehdä jatko-osakin.)

Seuraava Morgan-elokuva Suomen valkokankailla on Clint Eastwoodin ohjaama Hereafter, joka ainakin trailerin perusteella on kaukana kirjoittajan aiemmista töistä.

Freddie Mercuryn ja Queenin tarinaa tuskin kannattaa odottaa leffateattereihin ennen vuotta 2012 – ohjaajaakaan ei ole vielä valittu.