Sacha Baron Cohenin Brüno-hahmo raivostutti Eminemin

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Räppäävä provokaattori Eminem sai MTV Music Awards-gaalassa syliinsä enkelinsiipisen, mutta muuten sangen vähäpukeisen Brünon – ja lähti tapahtumasta ovet paukkuen.


Borat-hahmollaan kolme vuotta sitten hämmentänyt Sacha Baron Cohen nähdään heinäkuussa Brünona uudessa elokuvassa, jonka joutumista Yhdysvalloissa sensuuriin olen jo blogissani käsitellyt.

Eilen Los Angelesissa MTV Music Awards -tapahtumassa Brüno-hahmon piti ojentaa eräs palkinto Zac Efronille. Brüno lensi vaijerin varassa kohti lavaa, mutta putosi taktisesti Eminemin päälle.

MTV:n oma video näyttää performanssin.

Siinä on herra Cohenin takapuoli vähintäänkin ärsyyntyneen näköisen Eminemin naamalla, ennen kuin turvamiehet ehtivät väliin.

Oliko Eminem mukana vitsissä? Hyvä kysymys. Niin tietysti luulisi olevan – mainostemppuhan tämä on ainakin Brünolle. Mutta siltä ei videon perusteella näytä.

Eminemiä on syytetty homovastaisuudesta, sanoitustensa perusteella aiheellisesti. Eikä usko hänen fanikuntansa ytimen olevan näissä asioissa erityisen vapaamielistä väkeä. Eminemin on vaikea kuvitella lähtevän mukaan liioittelevan stereotyyppisestä, muka itävaltalaisen homo-tv-kanavan juontajasta kertovan Brüno-elokuvan mainostamiseen. Etenkään sellaiseen touhuun, jossa liki alastoman miehen takapuoli läjähtää hänen kasvoilleen television lähikuvassa.

Eminem on pilkannut toisia julkkiksia heidän herkkänahkaisuudestaan. Sen perusteella olisi kummallista, jos Eminem lähtisi mukaan tällaiseen vitsiin, jonka päätteeksi hän pakenee paikalta suivaantuneena ja nolattuna. Sitä videolta ei näy, mutta paikalla olleet ovat kertoneet.

Raivostuminen taisi olla ihan aitoa. Ja Eminem taitaa olla tosikko.

Cohen valitsi hyvän maalin. Hänellä on nyt tasapainoilemista, sillä Brüno-elokuvaan liittyy riski, että sitä pidetään homoja pilkkaavana – päähenkilö on äärimmäisen pinnallinen idiootti siinä missä Borat oli uskomattoman tahditon ja primitiivinen juntti. Tällaisilla tempuilla Cohen varmistelee maailmalle, että tarkoitus on hyvä ja elokuvan sanoma pohjimmiltaan ennakkoluulojen vastainen.