Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Sacha Baron Cohenin Brüno-hahmo raivostutti Eminemin

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 1.6.2009 12:15

Räppäävä provokaattori Eminem sai MTV Music Awards-gaalassa syliinsä enkelinsiipisen, mutta muuten sangen vähäpukeisen Brünon – ja lähti tapahtumasta ovet paukkuen.

Borat-hahmollaan kolme vuotta sitten hämmentänyt Sacha Baron Cohen nähdään heinäkuussa Brünona uudessa elokuvassa, jonka joutumista Yhdysvalloissa sensuuriin olen jo blogissani käsitellyt.

Eilen Los Angelesissa MTV Music Awards -tapahtumassa Brüno-hahmon piti ojentaa eräs palkinto Zac Efronille. Brüno lensi vaijerin varassa kohti lavaa, mutta putosi taktisesti Eminemin päälle.

MTV:n oma video näyttää performanssin.

Siinä on herra Cohenin takapuoli vähintäänkin ärsyyntyneen näköisen Eminemin naamalla, ennen kuin turvamiehet ehtivät väliin.

Oliko Eminem mukana vitsissä? Hyvä kysymys. Niin tietysti luulisi olevan – mainostemppuhan tämä on ainakin Brünolle. Mutta siltä ei videon perusteella näytä.

Eminemiä on syytetty homovastaisuudesta, sanoitustensa perusteella aiheellisesti. Eikä usko hänen fanikuntansa ytimen olevan näissä asioissa erityisen vapaamielistä väkeä. Eminemin on vaikea kuvitella lähtevän mukaan liioittelevan stereotyyppisestä, muka itävaltalaisen homo-tv-kanavan juontajasta kertovan Brüno-elokuvan mainostamiseen. Etenkään sellaiseen touhuun, jossa liki alastoman miehen takapuoli läjähtää hänen kasvoilleen television lähikuvassa.

Eminem on pilkannut toisia julkkiksia heidän herkkänahkaisuudestaan. Sen perusteella olisi kummallista, jos Eminem lähtisi mukaan tällaiseen vitsiin, jonka päätteeksi hän pakenee paikalta suivaantuneena ja nolattuna. Sitä videolta ei näy, mutta paikalla olleet ovat kertoneet.

Raivostuminen taisi olla ihan aitoa. Ja Eminem taitaa olla tosikko.

Cohen valitsi hyvän maalin. Hänellä on nyt tasapainoilemista, sillä Brüno-elokuvaan liittyy riski, että sitä pidetään homoja pilkkaavana – päähenkilö on äärimmäisen pinnallinen idiootti siinä missä Borat oli uskomattoman tahditon ja primitiivinen juntti. Tällaisilla tempuilla Cohen varmistelee maailmalle, että tarkoitus on hyvä ja elokuvan sanoma pohjimmiltaan ennakkoluulojen vastainen.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Eli koko homma oli yhtä spontaania kuin Madonnan,Spearsin ja Aguileran suudelma movie awardseissa tai Will Ferrelin ja Cohenin miehinen suudelma samoissa awardseissa tai Janet Jacksonin tissi Superbowlissa tai lähes puolet hip hopin kiistoista syntyy,kun molempien artistien levy on juuri tullut ulos.Itse asiassa Eminemin yksi parhaista ystävistä on Elton John joka on auttanut Eminemia hänen huumeriippuvuudessaan ja he olivat yhdessä vaiheessa lähes päivittäin yhteydessä.Mutta onhan se hienoa,että jotkut vielä jaksavat mennä näihin samoihin mainoskikkohin vuodesta toiseen.Eikös se sanontakin mene jotenkin niin,että ei ole väliä mitä kirjoitetaan vaan pääasia,että kirjoitetaan ja porukka ryntää leffateattereihin ja levykauppoihin.

Vähän niinkuin Spearsin tai Madonnan kaliiberin artisti ei vilauttelisi ikinä privaatti paikkojaan,sallikaa minun nauraa,kuinka sinisilmäistä porukkaa voi jotkut olla.

Marketing 8P RuleZ…
ja Blogisti voisi hommata itselleen ihan aikuisen oikeaa tekemistäkin.

Realisti: Känniset vilauttelut ja nakuvalokuvat ovat asia erikseen. Julkisesti alasti esiintyminen on vähän eri juttu ja ainakin Janetin tapauksessa totaalinen pr-katastrofi. Miten joku realistiksi itseään väittävä voi olla noin pihalla.

Uskoin myös pienenä joulupukkiin,mutta elämä on opettanut,että kaikkeen ei pidä uskoa mitä lukee lehdissä tai nettisivuilla.Joku haluaa nyt jumittaa tähän Jacksonin tissinvilautukseen,okei se ei ollut harkittu entäs nuo muut mainitsemani esimerkit.Yritin vain esittää tietyn näkökulman enkä ruveta väittelemään jostain yksittäistapauksesta.Jokainen nainen Hollywoodissa tietää sen,että jos ura on laskusuunnassa niin julkisuutta on saatava keinolla millä hyvänsä.Se voi olla vaikka poseeraus Playboyssa tai punaisella matolla hyvin paljastava asu ja ehkäpä vielä vähän nänni vilahtaa.

No muut tempaukset olivat varmasti lavastettuja. Se, jos Eminem on ollut mukana juonessa tekee hänestä yhtä tyhmän kuin Janetin kuviteltu takapiru, joka on saanut tämän nerokkaan tissi-idean läpi. Video saa yksinkertaisesti Eminemin näyttämään tyhmältä. Siksi on vähän outoa väittää suoralta kädeltä, että kyseessä on vaan markkinakikka.