Robert de Niron rokotushörhöily romuttaa elokuvafestivaalin mainetta

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Tribecan elokuvafestivaalien ohjelmiston suurin yllätys oli nolo. Se rapautti hetkessä koko tapahtuman uskottavuutta.

Dokumenttielokuvien sarjaan on kelpuutettu teos nimeltään Vaxxed: From Cover-up to Catastrophe. Se on hörhönä pidetyn Andrew Wakefieldin näkemyksiä levittävä teos, jonka ilmeinen tarkoitus on kertoa rokotusten aiheuttavan autismia. Dokumentin tekijä? Wakefield itse.

Joskus ei tarvita kuin yksi ohjelmavalinta, ja pulassa ollaan. Tribeca on Pohjois-Amerikan suurimpia festivaaleja. Dokumenttielokuville se on Yhdysvaltojen tärkein tapahtuma. Useat amerikkalaismediat ovat jo kirjoittaneet tapauksesta pöyristyneeseen sävyyn.

Kukaan kritisoijista ei ole vielä nähnyt Wakefieldin elokuvaa, mutta maine kulkee miehen edellä. Lääkärinoikeutensa menettänyt Wakefield on jäänyt kiinni suoranaisista huijauksista. Tiedeyhteisön silmin hän on valehtelija. Viime aikoina häntä on voinut käydä kuuntelemassa lähinnä erilaisissa rajatietotapahtumissa.

Festivaalin esittelytekstissä kuvaillaan, että elokuvassa todistetaan rokotusten aiheuttavan autismia. Dokumentin traileri on sensationalistinen ja tökerö, suorastaan mauton.