Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Ricky Gervais ja kaikkien aikojen hauskimmat Golden Globesit

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 18.1.2011 18:01

Mitä tapahtui Golden Globeseissa? Ricky Gervais juonsi ensimmäisen puoliskon todella hauskasti (ja todella piikikkäästi). Sitten Gervais katosi tunniksi ja palasi kuin eri ihmisenä.

Jo ensimmäisen viiden minuutin aikana brittikoomikko Gervais pilkkaa päihdemokailuistaan tunnettua Charlie Sheenia, The Touristia ja sen näyttelijöitä (Johnny Depp, johon kamera kääntyy, näyttäisi olevan ihan ok), Cheriä (”Miten liput Cher-konserttiin voisivat olla lahjus? Eihän ole vuosi 1975.”), Sex and the Cityn näyttelijöitä ja sitä kuinka heidän kuvansa on nätisti photoshopattu elokuvan julisteessa. Hän viittaa juoruihin, joiden mukaan Tom Cruise ja/tai John Travolta on/ovat kaappihomoja ja antaa ymmärtää, että Hugh Hefnerin ja morsiamen 60 vuoden ikäerossa on jotain huvittavaa.

Robert de Niro näyttäisi kuolevan nauruun.

Myöhemmin Gervais oli pois lavalta tunnin ja gaalan loppu vedettiin hyvin vähin vitsein, kertovat koko lähetyksen nähneet ja paikalla olleet.

Kymmenissä blogeissa ja muun muassa The Guardianissa kommentoitiin kummaa käännöstä. Oliko esitys liian mauton? Kyllä, hieman. Saiko Gervais satikutia? Varmasti. Kuinka pahasti? Onko hän nyt persona non grata Hollywoodissa?

Niin tai näin, en ole nähnyt niin hauskaa suurten elokuvapalkintojen jakoa kuin YouTuben otteet Globeseista.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Gervais otti ison riskin ja onnistui. Olihan se vähän ilkeätä, mutta hyvin tarkkanäköistä.

Kyllä joku Johnny Deppkin tietää, milloin on tehnyt skeidaa pelkästään rahasta.

”Just don’t look at it when you touch it…” Priceless!

Tosi hauskaa läppää, nauroin maha kippurassa. Lisää tälläistä, milloinkohan joku suomalainen koomikko uskaltaisi, ai niin Suomihan on mikä on, eihän täällä kukaan uskalla mitään sanoa.

Suomessa gaalahuumori on sitä, että riisutaan housut.

Kenen vuoro Jusseissa? Anneli Saulin?

Miesten vuorossa oltiin ilman housuja vähän väliä. Ehkä elokuvan ohjaajat voisivat Jussi-palkintonsa kunniaksi asettua hetkeksi kuvattaviensa asemaan.

Katsoin TV-kaistalta Suomen Venlat, ja kyllähän Globesit hakkasi ne mennen tullen noin niinkuin viihdehupina. Mistä ihmeestä ne oli kaivaneet ne kaksi kolhoa kailottavaa ja omituisesti stailattua muijaa juontajiksi (kaunis Jaana Pelkonen takaisin, kts!) ja ne jatkuvat imutusvitsit ovat niin homokammoista juntti-Suomea että…että heh heh hauskaa kun imutetaan.

Yleisökatokin näytti olevan Venloissa paha, ainakin siltä näytti kun kamera näytti katsomoa. Ilmeisesti kaikki paikalle kutsutut julkkikset löysivät paremmat ja vähemmän myötähäpeää aiheuttavat bileet jostain muualta Stadista.