Renny Harlinin muskelimäiske Hercules: elokuvan tulo Suomeen epävarmaa

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Renny Harlinin ohjaama The Legend of Hercules tehtiin tehoste-elokuvaksi todellista pikavauhtia. Se kuvattiin Bulgariassa kesällä. Yhdysvaltojen ensi-ilta on jo tammikuun alussa.

Nimeä elokuva on vaihtanut kolmesti: ensin se oli Hercules 3D, sitten Hercules: The Legend Begins ja nyt uusimmissa trailereissa The Legend of Hercules.

Se jäänee nimeksi, kun enää ei ole aikaa sekoittaa pakkaa.

Eilen julkaistu lopullinen traileri on vauhdikas ilman, että siinä olisi yhtään koukkua.

Ilmeisesti koukut puuttuvat myös ostajien silmissä, sillä elokuvalla ei ole levittäjää Suomessa. Kukaan ei ole halunnut ottaa riskiä. Katsojaodotukset eivät toisin sanoen ole korkeat.

Ei, vaikka mukana on ehta pohjanmaalainen Duudsoni: Wikipedian mukaan Jukka Hildénillä on rooli elokuvassa. Musiikki on Tuomas Kantelisen, joten Helsingin Sanomat varmaan kirjoittaa leffasta monta dramaattista juttua.

Trailerissa mainitaan, että elokuvalla on samat tuottajat kuin keväällä menestyneellä Olympos on kaatunut -toimintapläjäyksellä. Yhteistä on myös se, että tämäkin leffa tuodaan teattereihin hieman ennen samaa aihetta käsittelevää isompaa tuotantoa. Olympoksessa taisteltiin Valkoisessa talossa samoin kuin pari kuukautta myöhemmin valmistuneessa White House Downissa, jonka budjetti oli siihen verrattuna yli kaksinkertainen.

Kesällä on tulossa se suurempi Hercules-leffa. Sen pääosissa ovat Dwayne Johnson, Ian McShane, John Hurt sekä norjalaiset Aksel Hennie ja Tobias Santelmann, ja ohjaaja on Brett Ratner.

Rennyn leffa näyttää yhdistelmältä 300:a, Gladiaattoria ja mitä näitä nyt on. Herää kysymys, miksi sankari on nimeltään Herkules. Kyse on kai hänen elämästään ennen niitä urotekoja, joista on viimeisten vuosituhansien aikana kerrottu. Tai jotain.

Traileri jättää tällaiset asiat suhteellisen avoimeksi.