Renny Harlinin ensimmäinen Kiina-spektaakkeli on jäätävä floppi

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Joskus menee hyvin, joskus huonosti. Renny Harlinin uran uusi vaihe Kiinassa on herättänyt kansainvälistä ihailua elokuva-alalla. Harlin on saanut paistatella Kiinan räjähdysmäisesti kasvaneen elokuvabisneksen yhtenä kärkiohjaajana ja paikallisen alan kirkkaasti tärkeimpänä ei-kiinalaisena tekijänä.

Harlin on ohjannut Kiinassa kolme elokuvaa, joista ensimmäinen, Skiptrace, oli iso hitti. Pääosissa olivat Jackie Chan ja Johnny Knoxville.

Sen jälkeen Harlin ohjasi Legend of the Ancient Swordin, monialajätti Alibaban rahoittaman fantasiaseikkailun. Jälkituotanto kesti puolitoista vuotta. Budjettia ei ole kerrottu, mutta se ei ainakaan kalpene Hollywood-spektaakkelien rinnalla.

Lokakuun alussa ensi-iltaan tullut Legend of the Ancient Sword oli aivan massiivinen floppi. Asiasta ja sen mittasuhteista kertoi Suomessa ensimmäisenä Elokuvauutiset-saitti. Lisää voi lukea vaikkapa South China Morning Postista.

Kurkunleikkaajien saaren usein mainittu huono menestys ei ole mitään verrattuna Legend of the Ancient Swordin floppaamiseen, mikäli edellämainittujen lähteiden katsoja- ja lipunmyyntiluvut pitävät paikkansa.