Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Rendel floppasi, paitsi Mikkelissä – kuriositeetti kiinnostaa, mutta ei siitä makseta

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 25.9.2017 14:26
Ylen pääuutislähetys. Koko joukko lehtijuttuja elokuvasta. Useita henkilöjuttuja sen ohjaajasta, Jesse Haajasta. Erittäin harva elokuva saa yhtä kattavaa medianäkyvyyttä kuin Rendel. Jokainen merkittävä media noteerasi elokuvan ja yrittäjä-ohjaaja Haajan. Tällaisia tapauksia ei tule kuin muutamia vu...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Seuraan varmasti kulttuuriuutisia huomattavasti enemmän kuin useimmat suomalaiset. Kuulin tästä Rendelistä ensimmäisen kerran nyt. Luen Kinnusen kirjoitukset melkein aina heti, enkä ollut tähän asti huomannut edes hänen kirjoittaneen tästä jo aiemmin.

Taitaapa olla suomalaisen teatterielokuvan tulevaisuus vielä synkempi kuin luulin.

Tilanteen voisi kai nähdä siitäkin kulmasta, että nyt mikkeliläinen mainostoimistoyrittäjä on vähintään maankuulu. Ei liene sillä alalla huono asia.

Eräänlainen supersankarielokuva on myös Sakari Kirjavaisen humanistinen komedia Ken tulta pyytää (Kinotar 2001), missä burnoutin kokenut palomies pukeutuu Liekkimieheksi. – Elokuvassa on erinomaiset näyttelijät (mm. Taisto Reimaluoto, Annu Valonen, Elena Leeve, Antti Litja)ja hieno kuvauspaikka (huputettu kerrostalo) mutta teemoja on hieman liikaa eikä sinänsä mainio surrealismi saa kunnolla pykälää päälle.