Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Rakastunut Shakespeare 2 tekeillä – tämä ei ole vitsi

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 6.1.2011 08:31

Weinstein-veljekset olivat 1990-luvulla amerikkalaisen elokuvan kovimpia nimiä. Heidän independent-yhtiönsä Miramax nousi kilpailemaan suurten studioiden tuotantojen kanssa. Quentin Tarantinon ja monien Oscar-rohmujen taustapirujen loistosta on jäljellä enää muisto.

Nyt Weinsteinit ovat niin syvällä, että kaavitaan jo navetan lattiaa. Heidän uusi, huonosti pärjännyt (vain Kunniattomat paskiaiset on ollut tuhti menestys) firmansa The Weinstein Company on ryhtymässä yhteistyöhön veljesten pois myymän Miramaxin kanssa.

Tekeillä on Rakastunut Shakespeare 2.

No, se ei välttämättä ole sen nimi, mutta kuitenkin.

Miramaxin joulun alla julkaisema tiedote esittelee muitakin yllättäviltä kuulostavia hankkeita, kuten Paha pukki kakkosen. (Onko Rare Exports herättänyt uutta kysyntää vaihtoehtoisille joulupukkivisioille?)

Suunnitteilla ovat muun oudon muassa myös poikkeuksellisen tarpeettomilta kuulostavat jatko-osat 1990-luvulla tehtyihin Coplandiin ja Swingersiin (15 vuotta vanhojen pikkuhittien muuttaminen nyt franchiseiksi ei oikein vakuuta) sekä uusi Bridget Jones.

Epätoivon määrää voi vain kuvitella.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Eivät Weinsteinit varmaankaan elämänsä vedossa ole, mutta tuskin he aivan suossa rämpivät.

Ongelmissa on ennemminkin Miramax, joka viimeisen viiden vuoden aikana saanut aikaiseksi vain muutaman onnistuneen elokuvan. Parhaat kyllä ovatkin aivan huippuja: Cinderella Man, Menetetty maa, There Will Be Blood, joiden suunnittelu alkoi jo Weinsteinien aikaan, mutta niiden jälkeen yhtiö on ollut aivan kuutamolla. Vuonna 2010 Miramax sai ulos vain neljä elokuvaa.

TWC taas (niin kuin tiedotteestakin selviää) on onnistunut muutamassa vuodessa alkuvaikeuksien jälkeen tuottamaan aivan kelpo jälkeä: Sicko, Lukija, A Single Man, Nowhere Boy, The King’s Speech, Vicky Christina Barcelona ja vaikkapa se tälläkin palstalla ylistetty Piranha 3D.

Todennäköisesti suurempi hätä onkin Miramaxilla.

Ja vielä niistä jatko-osista: Copland toimisi varmasti TV-sarjana, niin kuin tiedotteessa vihjaistaan. Vaikka en pitänyt Pahasta pukista, sillä on vankka kannattajajoukkonsa.

Ja sitä paitsi, Gwyneth Paltrow on toistakymmentä vuotta myöhemmin edelleen megababe!

Sen se teettää kun maistaa valtaa makeaa ja sitten sen menettää. Erittäin normaalia yritystoimintaa.

Putiikki tuottaa tappiota ja osakkeenomistajat vaativat tulosta. Silloin tehdään kuten aina ennenkin. Ruvetaan myymään samaa puhelinta uudessa pakkauksessa. Tuloksena on vain yleensä se, että vieressä oleva uusi innovatiivinen iproductions tekeekin uuden ja kiinnostavamman tuotteen.

Tämän parivaljakon en usko jäävän samalla tavalla raunioihin kuin Nokia. Hämmästelen noin kovia näyttöjä tuollaisessa ajassa.

Näitä luetaan juuri nyt