Queen-elokuva jäihin - bändi halusi hattaraa, joten Freddie Mercuryksi kiinnitetty Sacha Baron Cohen lähti

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Melkein kolmen vuoden esivalmistelut viskattiin ikkunasta. Taiteelliset näkemyserot Queen -yhtyeen jäsenten ja Sacha Baron Cohenin välillä johtivat lopulta näyttelijän lähtöön hankkeesta, joka oli elämäkertaelokuvaksi poikkeuksellisen lupaava. Bändi halusi koko perheen leffan, Cohen todenmukaisempaa.

Freddie Mercuryn ja Queenin tarinan oli käsikirjoittanut Peter Morgan (The Queen [sic], Last King of Scotland jne). Sekä koomikkona että draamanäyttelijänä etevää Cohenia parempaa (ja näköisempää) Mercurya on vaikea kuvitella.

Odotin tätä elokuvaa siitä asti, kun hankkeesta tiedotettiin.

Elokuvan aikajänteen oli kerrottu ulottuvan 1970-luvun alusta vuoden 1985 Live Aid-konserttiin. Mercuryn sairastumista aidsiin ei siis tarinaan kuulunut.

”The reason is that the band wanted to make more of a PG movie about Queen while Cohen was counting on a gritty R-rated tell-all centered around the gifted gay singer”, kertoo Deadline-sivuston uutinen kenties hieman kärjistäen.

Joka tapauksessa Queenin jäsenet olivat sanoneet ei ohjaajaehdokkaille, jotka olivat aivan kärkeä: ainakin David Fincher ja viimeksi Tom Hooper.

Aikamoinen ratkaisu Brian Maylta ja kumppaneilta.

Seuraa kirjoittajaa Twitterissä: @kallekinnunen