Polanski pääsee vankilasta, Polanski-dokkari valkokankaalle Suomessa

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Roman Polanski pääsee takuita vastaan vapaaksi: hän saa odottaa oikeusjutun kehittymistä kotiarestissa, päätti sveitsiläistuomari. Ohjaajasta kertova dokumentti puolestaan saa pian meillä saa elokuvateatterilevityksen.

Polanski saa odottaa päätöstä mahdollisesta Yhdysvaltoihin luovuttamisesta alppimajassaan. Takuut olivat 4,5 miljoonaa Sveitsin frangia eli kolme miljoonaa euroa.

Eikä Polanskia pelkäävien tarvitse nukkua öitään huonosti, sillä 76-vuotiasta ohjaajaa tarkkaillaan muun muassa valvontarannekkeen avulla.

Tapaus Polanskiin voi alkuvuodesta perehtyä myös elokuvateattereissa Suomessa, kun HBO:n, BBC:n ja muutaman muun tahon yhteistyönä tuotettu Roman Polanski: Wanted and Desired tuodaan levitykseen.

Dokumentin levittää meillä Cinema Mondo.

Erinomaiseksi kehuttu dokumentti valmistui viime vuoden alussa, joten oikeusjutun uusimmat käänteet ja kiinniotto ole siihen ehtineet. Itsekään en ole ehtinyt teosta näkemään, joten uutinen ilahduttaa.

Yhdysvalloissa vastaaotto oli innostunut. Esimerkiksi Entertainment Weeklyn Owen Gleibermanin mukaan dokumentti selittää koko tapauksen. Kova väite!

Polanskin uuden elokuvan Haamukirjoittaja (The Ghost) puolestaan huhuillaan saavan ensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlilla helmikuussa. Nyt se vaikuttaa taas mahdolliselta, kun ohjaaja voi kotiarestissaan valvoa leikkauksen viimeisiä vaiheita.