Pihla Viitalan Hollywood-debyyttielokuva Hansel and Gretel kuukausiksi hyllylle

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Kerroin viime toukokuussa Hansel and Gretel: Witch Hunters -elokuvasta, jossa Pihla Viitala näyttelee Jeremy Rennerin ja Gemma Artertonin rinnalla. Fantasiaelokuvan piti saada ensi-iltansa maaliskuussa 2012.

Viitalalla on siinä isohko rooli, yhden tiedon mukaan ”third billed”. Siitä saadaan varmuus vasta lähes vuoden kuluttua.

60 miljoonan dollarin budjetilla Paramount-studiolle tehty fantasiaelokuva on nimittäin siirretty tammikuulle 2013. Jotain tällaista oli jo epäilty, sillä elokuvasta ei ole julkaistu vielä traileria, ei juuri kuviakaan.

Slashfilmin jutussa pohditaan taustoja. Paramountin mukaan elokuva on parempi julkaista vasta kuin Renner on nähty kahdessa isossa tuotannossa, The Avengersissa ja uudessa Bourne-elokuvassa, jota kuvataan paraikaa Thaimaassa. Mutta Renner on isossa roolissa Mission: Impossible 4:ssä, oikeastaan toiseksi suurimmassa Tom Cruisen jälkeen, ja tammikuu on perinteisesti USA:ssa vuoden huonoin kuukausi.

Paramount points to the success this past weekend of The Devil Inside to help explain the move, too, suggesting that January is no longer a dumping ground. But the success of The Devil Inside was kind of a fluke, and took even the studio by surprise – the release date for that movie essentially was a dumping ground strategy”, kirjoittaa Russ Fischer. The Devil Inside on halpiskauhu, joka teki jättituloksen viime viikonloppuna.

Elokuvan ohjaaja on norjalainen Tommy Wirkola, joka on aiemmin säväyttänyt Dead Snow -natsizombielokuvalla. Toivotaan parasta tälle pohjoismaiselle yhteistyölle.