Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Peter Jackson sittenkin ohjaamaan Hobitti-elokuvat

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 27.6.2010 10:01

Kun Suomessa vietettiin juhannusaattoa, Hollywoodissa kiersi miljardin dollarin uutinen: Peter Jackson ohjaa Hobitti-elokuvat, sittenkin.

Kirjoitin blogiini muutama viikko sitten Hobitti-elokuvien kriisistä, joka kulminoitui Guillermo del Toron eroilmoitukseen: hän ei jaksanut enää odottaa, milloin elokuvanteko alkaa.

Nyt Sormusten herra -trilogian ohjannut Peter Jackson on tarttumassa rahoituskuvion monimutkaisuuksissa kituvaan Hobittiin.

Suorimmat kommentit asiasta antaa – tietenkin – Nikki FinkenDeadline-blogi, Hollywoodin kuumin epävirallisten uutisten (ja ei-toivottujen julkistamisten) lähde.

”Peter Jackson has decided to direct two installments of The Hobbit, trusted sources are telling me”, kirjoittaa Mike Fleming.

Fantasiaekspertti Del Toron lähtö sai sormusfanit kauhun valtaan, mutta tämän uutisen myötä he voivat huokaista helpotuksesta.

Kukaan ei sovi tuohon hommaan paremmin kuin Jackson.

Korjataan vielä tämän blogitekstin alun vähättely – eihän tämä ole miljardin taalan uutinen, vaan (mikäli kuvaukset alkavat,) ainakin 4-5 miljardin. Sormustrilogia tahkosi pelkästään elokuvateattereissa lähes 3 000 000 000 dollaria, ja siihen päälle tulevat tietty muikeat dvd- ja televisiotuotot. Hobitti-elokuvia tulee siis kaksi, eikä ole syytä odottaa niiden pärjäävän huonommin.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Tästä on tulossa Renny Harlinin Mannerheimin kaltainen ikuisuusprojekti, jonka valmistumiseen uskon vasta sitten kun se saapuu teattereihin.

Todella surullinen uutinen. Jackson ei viimeaikaisilla tuotoksillaan ole todistanut olevansa mitkään kovimmassa terässä ohjaajana.

Uskoisinpa Jacksonin tuovan edes jotain toivoa Hobitti-elokuvien onnistumisesta. Kyseessä on sentään suurten rahojen takaisinsaanti lipputuloina ja että kuka pystyy tulkitsemaan Tolkieniä uskottavasti, kun taustalla on vertailuna sangen hyvin menestynyt trilogia.