Persut ja Finnkino – näpit liekeissä

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Perussuomalaiset tuottivat kuusiminuuttisen ”elokuvan”, toisin sanoen vaalimainoksen ”V niin kuin ketutus”, jossa hirviömäinen kansa käy ylimielisten ja sikamaisten poliitikkojen kimppuun.

Elokuvan 30-sekuntiselle trailerille ostettiin mainostilaa Finnkinolta, jonka elokuvateattereissa nähdään myös muiden puolueiden mainoksia.

Pitkä, vain nettijakelussa oleva ”V niin kuin ketutus” on rupuinen supersankaritarinoiden muunnelma, vähän kieli poskessa tehtyä populistipropagandaa. Sitä voi hyvinkin pitää rasistisena, myös väkivaltaan kehottavana, vaikka tyylilaji onkin parodian kaltainen. Perussuomalaisten FB-sivuilta voi käydä katsomassa, että tästä ”elokuvasta” on pidetty.

Show tuntuu etenevän persujen ideologien käsikirjoituksen mukaan. Nyt Finnkinoa vaaditaan boikottiin. Sitä syytetään epäeettisyydestä, rasismista, fasismista, ainakin näiden aatteiden levittämisestä ja niin edelleen. Somessa on mennyt iloisesti sekaisin itse kuusiminuuttinen video ja sen traileri.

Paikallisista ja kauempaa tulevista väkivaltauutisista koostuva kokonaisuus on tietysti monimutkaisempi kuin yksi video.