Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Pekka, Pätkä, rasistit ja vanhainkodit

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 15.9.2016 14:19
Pekka ja Pätkä neekereinä -elokuvan esittäminen Ylen television iltapäiväohjelmistossa ei ole hirveän hyvä ajatus vuonna 2016. Perusteluksi riitttää, että se loukkaa ihmisiä, koska se – ilman minkäänlaista ylitulkitsemista – sisältää rasistisia stereotyyppejä ja korostaa tummaihoisten to...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Eikös sen DVD-kolehdin maksajiksi kuulu paremminkin se joukko joiden mielestä tuota leffaa ei saisi näyttää telkkarissa?

Maksajiksi tietenkin he, joiden mielestä juuri tämä nyt yllättäen on niin erityisen erityinen elokuva, että sille pitää löytää yleisöä.

Lainasin kirjastosta kirjan Tarzan, apinoinen kuningas. Olipas tosi rasistinen. Poltetaan Tarzan-kirjat Senaatintorilla.

PS onneksi minä en ole sellaisissa sosiaalisissa medioissa joissa näkisi tällaisia tyhjänpäiväisiä somekohuja. Päähän siinä tulisi kipeäksi.

Jos ei kykene erottamaan sitä, että lähetetään elokuva keskellä iltapäivää julkisen palvelun TV-kanavalla, ja sitä, että kirja on saatavana kirjastosta – tai ei kykene erottamaan sitä, että ei erikseen näytetä elokuvaa julkisen palvelun TV-kanavalla, ja sitä, että poltetaan kirjoja roviolla – niin. Enpä oikeastaan keksi mitään nasevaa lopetusta, joten jätän tähän.

Sekä yle että kirjasto laittavat saataville, eivät pakota lukemaan tai katsomaan.

Voi, voi mitä kohuilua siis niin tyhjänpäiväisestä asiasta. Hohhoijjaa.
Eikö meillä ole muuta tekemistä?