Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Paz de la Huerta: tähti on syttynyt – ja millainen

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 27.7.2010 09:00

Hän on näytellyt Jim Jarmuschin, Martin Scorsesen ja Gaspar Noén ohjauksissa. Hän osaa tehdä itsestään numeron. Eikä hän nähtävästi kykene pitämään vaatteita yllään.

New York Magazinen juttu newyorkilaisesta näyttelija-taiteilija Paz de la Huertasta (oik. María de la Paz Elizabeth Sofía Adriana de la Huerta) on poikkeuksellisen huimaa luettavaa.

Paz, 25, nähdään tänä vuonna naispääosassa Enter the Voidissa sekä Scorsesen HBO:lle tuottamassa Boardwalk Empire-sarjassa, jonka pilottijakson mestari itse ohjasi. Viime vuonna hän esiintyi Jarmuschin Limits of Controlissa – ja oli joka kohtauksessaan alasti.

Paz on heilastellut muun muassa Jack Nicholsonin, Orlando Bloomin, Stone Temple Pilotsin huumehörhön Scott Weilandin – sekä jopa kyseisen jutun kirjoittaneen toimittaja Jay Bulgerin kanssa.

(Bulger on tosin entinen miesmalli, jota muun muassa Armani on käyttänyt.)

Paz on ollut punkkari ja talonvaltaaja. Jo teini-ikäisenä hän näytteli Drew Barrymoren ja Tobey Maguiren kanssa, mutta rahat ovat aina menneet, ja viime vuonna hän toimi yökerhoihin erikoistuneena haastemiehenä. Välillä hän strippaa yökerhoissa, huvikseen.

Henkilökuvan aikana Paz ehtii nakuilla siellä sun täällä, kertoa Marilyn Monroesta (”I can feel her in my body,” Paz says, referring to Marilyn Monroe. ”I just read that Norman Mailer book about her. She was a lot smarter than everyone thought.”), kuvailla Elviksen kummitukselta saamaansa orgasmia ja unohtaa puhelimensa muutamaan eri paikkaan.

Entä mitä sanoo Pazin äiti: ”I was in London and I open the paper, and you’re going to a movie premiere with Jack Nicholson. It was not only a mother’s worst nightmare. It was a grandmother’s worst nightmare!”

Äidin mukaan Paz on yhdistelmä Tsingis Kaania ja Marie Antoinettea.

Bulgerin mukaan hän on urallaan samankaltaisessa vaiheessa kuin Chloe Sevigny ennen Boys Don’t Cryta ja Oscar-ehdokkuutta.

Minusta hän muistuttaa nyt sekoboltsikuningatar Asia Argentoa, jonka olen nähnyt spontaanisti esittelevän rintojaan kesken dj-keikan Cannesissa Wild Bunchin bileissä.

Toivottavasti Paz saa vielä jotain suurta aikaan, ja ennen kaikkea – toivottovasti hän pysyy hengissä.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Pazissa on jotain raivostuttavaa ja ärsyttävää, mutta silti kiehtovaa. Vaikea myöskin olla arvostamatta tätä: “How would you describe your style?” I ask her. “Like Sharon Stone in Casino”

Boardwalk Empiren pilottijakson perusteella en ihan hillittömästi lähtisi hehkuttamaan de la Huertaa (enkä kyllä itse sarjaakaan). Pääasiallinen tehtävä oli ketkua rotannaama-Buscemin päällä sängyssä ja roikuttaa tissejä lähellä kameraa.

Ehkä se siitä vielä paranee.

Kaunishan se on kuin mikä, ja tihkuu seksiä koko galaksin alueelle, mutta en minäkään kyllä lähtisi kovin innoissani kehumaan sen näyttelijänlahjoja kovin ihmeellisiksi.

Jarmuchin leffassa neidin tehtävänähän oli lähinnä näyttää seksikkääältä/hyvältä alasti, ja Noen leffassa näyttää seksikkäältä/hyvältä vähissä vaatteissa. Vasta sitten, kun hänet nähdään esittämässä henkilöhahmoa, jolla on elokuvassa muutakin merkitystä kuin paljaan pinnan esittely, voidaan oikeasti ryhtyä arvioimaan hänen kykyjään näyttelijänä.

Olisi kyllä oikeasti kiinnostavaa nähdä hänet seuraavaksi jossain haastavammassa roolissa, toivottavasti se päästään näkemään jo pian. Toivottavasti lahjakkuutta löytyy tosipaikan tullen yhtä paljon kuin kauneutta.

Siis tarkoitin, etten lähtisi vielä tähänastisten näyttöjen perusteella kovin innoissani kehumaan sen näyttelijänlahjoja kovin ihmeellisiksi. Ehkä hän jatkossa vielä näyttää, mihin todella pystyy kun pääsee tekemään monitasoisempia rooleja.

SonjaP, en minäkään usko, että Pazista olisi tulossa kovan kaliiperin draamanäyttelijä. Henkilönä hän kuitenkin on.. melkoinen.