Paz de la Huerta: tähti on syttynyt - ja millainen

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Hän on näytellyt Jim Jarmuschin, Martin Scorsesen ja Gaspar Noén ohjauksissa. Hän osaa tehdä itsestään numeron. Eikä hän nähtävästi kykene pitämään vaatteita yllään.

New York Magazinen juttu newyorkilaisesta näyttelija-taiteilija Paz de la Huertasta (oik. María de la Paz Elizabeth Sofía Adriana de la Huerta) on poikkeuksellisen huimaa luettavaa.

Paz, 25, nähdään tänä vuonna naispääosassa Enter the Voidissa sekä Scorsesen HBO:lle tuottamassa Boardwalk Empire-sarjassa, jonka pilottijakson mestari itse ohjasi. Viime vuonna hän esiintyi Jarmuschin Limits of Controlissa – ja oli joka kohtauksessaan alasti.

Paz on heilastellut muun muassa Jack Nicholsonin, Orlando Bloomin, Stone Temple Pilotsin huumehörhön Scott Weilandin – sekä jopa kyseisen jutun kirjoittaneen toimittaja Jay Bulgerin kanssa.

(Bulger on tosin entinen miesmalli, jota muun muassa Armani on käyttänyt.)

Paz on ollut punkkari ja talonvaltaaja. Jo teini-ikäisenä hän näytteli Drew Barrymoren ja Tobey Maguiren kanssa, mutta rahat ovat aina menneet, ja viime vuonna hän toimi yökerhoihin erikoistuneena haastemiehenä. Välillä hän strippaa yökerhoissa, huvikseen.

Henkilökuvan aikana Paz ehtii nakuilla siellä sun täällä, kertoa Marilyn Monroesta (”I can feel her in my body,” Paz says, referring to Marilyn Monroe. ”I just read that Norman Mailer book about her. She was a lot smarter than everyone thought.”), kuvailla Elviksen kummitukselta saamaansa orgasmia ja unohtaa puhelimensa muutamaan eri paikkaan.

Entä mitä sanoo Pazin äiti: ”I was in London and I open the paper, and you’re going to a movie premiere with Jack Nicholson. It was not only a mother’s worst nightmare. It was a grandmother’s worst nightmare!”

Äidin mukaan Paz on yhdistelmä Tsingis Kaania ja Marie Antoinettea.

Bulgerin mukaan hän on urallaan samankaltaisessa vaiheessa kuin Chloe Sevigny ennen Boys Don’t Cryta ja Oscar-ehdokkuutta.

Minusta hän muistuttaa nyt sekoboltsikuningatar Asia Argentoa, jonka olen nähnyt spontaanisti esittelevän rintojaan kesken dj-keikan Cannesissa Wild Bunchin bileissä.

Toivottavasti Paz saa vielä jotain suurta aikaan, ja ennen kaikkea – toivottovasti hän pysyy hengissä.