Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Pahkasika-sankari Peräsmies elokuvaksi

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 4.11.2009 10:37

Piereskelevä puliukko saa nimikkoelokuvansa. Tämä ei ole vitsi.

Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt kehitystukea tekeillä olevalle pitkälle elokuvalle härmäläisen supersankarin seikkailuista. Peräsmies on Helsinki-filmin projekti.

Tieto tuli SES:n tuoreimpia tukipäätöksiä listaavassa meilissä, ja projekti on tietenkin vain yksi useista kotimaisista hankkeista, joille viime aikoina on tukea myönnetty. Säätiön nettisivuilla ei leffasta vielä ole mainintaa.

Näin sähköpostissa lukee:

”Peräsmies

Puliukko saa radioaktiivisesta hernekeitosta supervoiman – hän oppii lentämään pieremällä.

10 000 €”

Onhan tämä tietysti kiinnostavampaa kuin Hämähäkkimies osa viisi tai joku keskinkertainen taidefilmi moniongelmaisesta perheestä, mutta en osaa kommentoida aihetta sen enempää.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Onko Pahkikset jääneet lukematta?

Peräsmies ja Pahkasika siivittivät 80-luvulla muuten niin tylsää koulunkäyntiä..

Tämähän on suorastaan ihan mahtavuutta! Peris, Vanhat Herrat, Miihkali, Jurpo ja Kolmen rumaa Teroa ja monet muut todellakin siivittivät minunkin koulunkäyntiä.

Minulla oli myös Pikkusika college, kunnes sitten ensimmäisen kerran kännäillessä oksensin sen pilalle.

Miten saatoin unohtaa Hemmo Paskiaisen. Maailman ihanimman ja rakastettavimman kusipää Paskiaisen!

Suomalainen supersankarisarjakuva, josta itse toivoisin kotimaista elokuvaa on Kapteeni Kuolio. Tampereen kaduilla hortoileva skitsofreenikko, joka kuvittelee olevansa supersankari tai supersankari, joka ulkoiselta olemukseltaa muistuttaa mielisairasta avohoitopotilasta saattaisi kääntyä tehokkaasti halvaksi kotimaiseksi elokuvaksi.

Pecos Bill spagettiwestern, siinäpä seuraava idea elokuvaksi.

Peris on ehdottomasti ansainnut oman elokuvan. Onhan Timo Koivusalokin jo saanut vaikka kuinka monta!

Pahkasika ja sen sisältönä seikkailevat hahmoy ovat osa kansallista kulttuuriperintö siinä Kalevalakin.uudempaa perintöä,mutta kuitenkin.
Miksi vasta nyt,ja noin pienimuotoista!

Loistavaa, että suolikaasutaide saa vihdoinkin arvostusta. Ranskalainen Petomaani (Le Petoman) oli oman aikansa kansallissankari, mitä ovat meidän Vireeni, Pitkä-Jussi tms. tämän rinnalla?

H.Y.V.Ä.

Mahtavaa, että herätetään henkiin vanhoja hyviä super sankareja. Vielä kun joku älyäisi tehdä elokuvan kämpillä makoilusta ja suihkussa käynnistä?

odotanko turhaan?

”Pahkasika ja sen sisältönä seikkailevat hahmoy ovat osa kansallista kulttuuriperintö siinä Kalevalakin.uudempaa perintöä,mutta kuitenkin.
Miksi vasta nyt,ja noin pienimuotoista!”

Itseasiassa Aki Kaurismäki suunnitteli 80-luvun alussa elokuvasovitusta Heikkilän ja Paretskoin Vanhoista herroista. Projekti kuoli johonkin, mutta sen raunioilta syntyi Calamari Union.

”Onhan tämä tietysti kiinnostavampaa kuin Hämähäkkimies osa viisi”

Eipä oikeastaan.

Hmmm…. kuulostaa tutulta… ihan niin kuin tämmöisestä ideasta olisi jo tehty parempilaatuinen leffa… hmmm…

Ainiin!

Sen nimi oli ”Hancock”.

Pätevää Hollywood-ripoffia Suomi! U suck.

Villi elokuvaharrastaja; Kirjoitit että Kapteeni Kuoliosta pitäisi elokuva tehdä! Olen samaa mieltä.
Ihan selvinpäinkin samaa mieltä, nythän olen uuden vuoden tuiskeessa ja mukavasti kommentoin näin vanhaa juttua, foorumi-piireissä nekrotan aihetta.

Olisi tosiaan hienoa jos Kuoliosta ja tottahan toki Peräsmiehestä tehtäisiin jotain elokuvaa. Animaatio on kyllä mielestäni ”the only way to fly”, etenkin Peräsmiehen kanssa. Live-action ei mielestäni toimi niin hyvin. Animaatio viehättää minua enemmän kuin tönkeä ”oikea elokuva”, mitä saattoi esim. todistaa Star Wreckissä. Alkuperäisissä animaatioissa on tallella uskomatonta tekemisen halua, iloa ja tavallaan viattomuutta, vaikka kiroilua esiintyykin. Koko illan ”feature film” In The Pirkinging, kirjoitusvirhe, pahoittelu, en muista oikeaa muotoa!, oli jossain määrin nolostuttava. Sitä edeltävä ”oikeita näyttelijöitä” kuvaava 4,5 (jos oikein muistan) oli mainio ja myös sen jälkeen tuleva video.
Animaatiot olivat kumminkin eniten sykähdyttävimpiä itselleni.

Niin tai näin, asia on päin … No niin. Hauskaa uutta vuotta 2012, SUPO selvittäköön IP:n jne., jos jotain röyhkeää tässä(kin) viestissä oli.
Luin kyllä jo aikoinaan uutisen tästä Peräsmies-elokuvasta ja tuesta, mutta vasta nyt sitten iloisessa nousuhumalassa jotain kirjoitin tänne.
Ja lähdin niin kauas, niin kauas, alkuperäisestä aiheesta.
Hieno mies Timo Kokkila! Hieno mies käsikirjoittajat Kokkilan rinnalla! (Anteeksi, en muista nimiä.) Ja hieno mies Manninen, jota aina olen muistanut Metro-lehden ristikoiden kautta.
Suomalaisen sarjakuvan ykkösnimiä, katsotaan mitä tulevat vuodet tuovat tullessaan. Suomalainen sarjakuva on kyllä ”sydämmessäni” aina, ei ole jenkkihumpuuki tai muu sitä tieltään pois työntänyt.

Näitä luetaan juuri nyt