Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Paha perhe ei vetänyt Suomessa – saa elokuvateatterilevityksen Ranskassa

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 19.3.2010 17:01

Aleksi Salmenperän kirjoittama ja ohjaama Paha perhe on yleisöä mielistelemätön, haastava elokuva. Sekä varsin hyvä elokuva. Tulos Suomessa: noin 15 000 katsojaa. Vähän noloa suomalaisten kannalta.

Vain seitsemän viikkoa ensi-illan jälkeen Paha perhe ei enää pyöri Helsingin valkokankailla lainkaan.

Oli kuitenkin hauska kuulla, että se kiinnostaa ulkomailla.

Paha perhe saa Ranskassa elokuvateatterilevityksen. Suomalaisista elokuvista on tuon seulan läpi päässyt muutama vuosikymmenessä – lähinnä Kaurismäet.

On todennäköistä, että vaikka elokuva lähtisi vain muutamilla kopioilla levitykseen Ranskan suurkaupungeissa, tulee se saamaan vähintään yhtä paljon katsojia kuin koko Suomessa elokuvateatterikierroksellaan.

Täällä lisää Salmenperästä. Täällä kehun elokuvaa.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Pahuksen harmittavaa oli, että paikallisessa teatterissammekaan Paha perhe ei pyörinyt kuin viikon, ja juuri sellaisen viikon kun sitä ei mitenkään ehtinyt katsomaan vaikka halua olisi kyllä ollut. Aivan sama on tapahtunut esimerkiksi The Departedin ja useamman muun laatuelokuvan kanssa. Lievästi nyppii kun keskiverto Avatar saa lukuisia viikkoja esitysaikaa ja siinä sivussa joutuvat vähemmän yleisöä vetävät mutta taatusti paremmat elokuvat väistämään. Vika lienee massoissa, kun ei hyvät elokuvat kelpaa niin ei niitä sitten tarjotakaan.