Kalle Kinnusen elokuvablogi.

He ovat paenneet, impressioiden elokuvaa mukavuusalueen tuolta puolen

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 25.11.2014 16:08
He ovat paenneet on suomalaisen elokuvasyksyn tapauksia. Jukka-Pekka Valkeapään elokuva saapui Suomen levitykseen Venetsian ja Toronton festivaalien kautta. Kahdelle A-luokan festarille päässeet kotimaiset elokuvat ovat harvassa. Meillä katsojamäärä jäi suomalaisen näytelmäelokuvan mittapuulla hyvin...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Jopas! Harvoin saa lukea tekstiä, joissa puhujat ovat näin yleisellä tasolla samalla kun ankkuroivat ajattelunsa auktoriteetteihin. Se on tyypillistä Kallekinnusta: paljon fanitusta ja ulkomaan herrojen nimiä, pelottavan vähän omaa ajattelua. Siihen alkaa jo hieman kyllästyä, vaikka olenkin toimittajan juttuja uskollisesti jaksanut lukea.

Minusta He ovat paenneet on OK leffa, vaikka karsastinkin sen romanttisuutta ja naiviutta. Se on ennen kaikkea teinileffa, mutta puhujat löytävät siellä ulottuvuuksia, joita eivät kaiketi pysty verbalisoimaan. Jää niin suttuiseksi tällainen:” Elokuviin meno on nykyään….”, ”Hoitaja on yliluonnollinen uskottava normaliudessaan” , puhumattakaan puolivillaisesta Disneyland- kritiikkistä. Vähän nyt skarpatkaa.

Fair enough.. en tiedä oliko tekstissä muita auktoriteetteja kuin Jelinek enkä sitä, miten He ovat paenneet on ”romanttinen”, mutta luen kritiikin mielelläni.