Oscarit ja lesboseksi

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Oscarit jaetaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Jotain maailman muutoksesta kertoo se, että kahdessa useamman ehdokkuuden elokuvassa on lesboseksiä.

Parhaasta naispääosasta ehdolla olevat Annette Bening ja Natalie Portman nähdään näissä kohtauksissa. He ovat myös vahvimmat ennakkosuosikit palkinnon saajiksi. (Tänään ilmestyneessä Suomen Kuvalehdessä on Portman-henkilökuvajuttuni.)

Bongasin havainnon The Guardianista.

”It will be the night when lesbian sex scenes became part of the cultural mainstream”, Vanessa Thorpe kirjoittaa.

Olennainen pointti on tämä: lesborooleja näyttelevät heteronaiset. Samoin homorooleja Oscar-ehdokkuuden tai palkinnon veroisesti ovat esittäneet nimenomaan heteromiehet: Colin Firth (A Single Man), Sean Penn (Milk), Philip Seymour Hoffman (Capote), Heath Ledger ja Jake Gyllenhaal (Brokeback Mountain), Javier Bardem (Before Night Falls), Tom Hanks (Philadephia)..

Yllättävän roisissa I Love You Phillip Morrisissakin piti olla tähtinä heteroita, Jim Carrey ja Ewan McGregor. Nostan hattua heille rohkeudesta.

Tekeillä on elämäkertaelokuva rugby-tähti Gareth Thomasista, joka kertoi homoudestaan viime vuonna. Roolin näyttelee Mickey Rourke.

Tietysti tälle kaikelle löytyy syy: Hollywoodin homotähdet pysyvät niin syvällä kaapissa, että heitä sieltä hakiessa voisi päätyä Narniaan asti. Ja visusti kaapissa piilottelu on myös syy välttää homorooleja.

Jos on epäilystä, älä. Emme tule näkemään John Travoltaa tai Tom Cruisea gay-osissa.