Onko David Lynchin elokuvaura ohi?

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Inland Empirestä on viisi vuotta, eikä David Lynch ole aloittanut uuden näytelmäelokuvan tuotantoa. Sellaisesta ei ole ollut edes puhetta. Lynch on kuitenkin välillä otsikoissa ulkoelokuvallisten, eikä välttämättä kovin taiteellisten puuhien vuoksi: ainakin hän on avaamassa yökerhoa.

The Guardianin blogissa Danny Leigh arveli, että Lynch on käytännössä jättänyt elokuvat.

Leigh siteeraa toista amerikkalaista vastarannan ohjaajaa:

”The news was broken by another one-off of the old school, Abel Ferrara, who in the course of a recent interview let slip that his compadre ’doesn’t even want to make films any more. I’ve talked to him about it, OK? I can tell when he talks about it.'”

Myöhemmin tänä vuonna Lynch on julkaisemassa elektropop-albumin, josta saatiin jo näyte Good Day Today. Suunnitelmia joogalentokeskusten rakentamiseksi on tuskin hylätty.

Jääkö taannoinen Dior-mainos ohjaajan viimeiseksi elokuvaksi?

(Menetys olisi aika iso. Kahdeksan vuotta sitten samaisen The Guardianin asiantuntijat valitsivat Lynchin maailman parhaaksi tai ainakin kiinnostavimmaksi ohjaajaksi.)

Mutta ihan oikeasti, kyllä tämä ”Club Silencio” -klubihomma nyt tuntuu vain ankealta vaihtoehtokulttuuriväen vedättämiseltä: alkoholihuvipuisto turisteille, joiden mielestä Lynch on niinku silleen aika outo ja cool.