Olli Immosen surullinen sota suomalaista kulttuuria vastaan

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Seuraajiaan taisteluun ja vallankumoukseen kutsuneen perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen raju retoriikka ja viha ”monikulturistista eliittiä” vastaan kannattaa ottaa tosissaan. Uusnatsien kanssa kaveeraava stevari on tehnyt erittäin selväksi, että hän vähintään ihailee fasistista symboliikkaa.

Toisaalta on tiedossa, ettei Immoselta itseltään tulla saamaan selventäviä kommentteja siitä, mitä hän käytännössä tarkoittaa. Hän ei osaa kertoa sitä.

Immonen on suunsoittaja, jolta luonnistuvat pompöösit ideologiset sotahuudot, muttei sen avaaminen, miten ajatuksia sovelletaan käytäntöön. Tämä tuli selväksi, kun kaksi vuotta sitten kysyin Immoselta elokuvajournalistin näkökulmasta, mitä hän tarkoitti julistaessaan, että ainoastaan kansallismielistä taidetta pitäisi tukea julkisin varoin.

Hänen mukaansa elokuvien tekemisen kansainvälistymiskehitys olisi pysäytettävä ja ainoastaan historiallisten (sota)elokuvien tekeminen julkisella tuella olisi ok. Immonen haluaisi siis tuhota suomalaisen elokuvantekemisen tyystin.

Linkit tuolloisiin blogimerkintöihini: