Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Olli Immosen surullinen sota suomalaista kulttuuria vastaan

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 27.7.2015 11:12
Seuraajiaan taisteluun ja vallankumoukseen kutsuneen perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen raju retoriikka ja viha ”monikulturistista eliittiä” vastaan kannattaa ottaa tosissaan. Uusnatsien kanssa kaveeraava stevari on tehnyt erittäin selväksi, että hän vähintään ihailee fasisti...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Totta, Immosen sota on todella surullinen.

En kuitenkaan malta olla muistuttamatta, että käsittääkseni taistolaiset kommunistit kävivät samanlaista sotaa Suomea ja suomalaisuutta vastaan vuosikymmeniä vieläpä kokonaisten kansojen siirtelyä harrastavan rajanaapurin lämpimällä avokätisellä tuella. Taistelulaulujen tuuttaus ja kiihkeiden tekstien julkaiseminen oli arkipäivää.

Kun Immosen toilailut nostavat Suomen Sisun esiin, kannattaa miettiä, voimmeko sanoa tästäkin episodista jälkikäteen kuten monet sanovat taistolaisten mekkaloinnista. ”Olipa niillä hyvät bileet”. Onko nyt siis Immosella hyvät bileet ?

Tilaisuus historian arviointiin kannattaa käyttää hyväksi. Immosella ei ole hyvät bileet eikä taistolaisten suorittamassa rienauksessa ei ole mitään positiivista muisteltavaa.

Jostain syystä kulttuurieliitti kuitenkin hyväksyy jollain tasolla Immosen kimppuun käydessään taistolaiset. Immosen kimppuun käyminen on asiallista, mutta taistolaisten rauhaan jättäminen on surullista. Suomalaiset eivät taida kuitenkaan olla sinuja historiansa kanssa, vaikka niin väittävät.

Heikki, haluat siis mielummin keskustella 1970-luvusta kuin tästä päivästä, vuodesta 2015? Minä en.

Kalle, Heikki ei tainnut sanoa haluavansa puhua varsinaisesti taistolaisuudesta vaan jos ymmärsin oikein hän kritisoi kulttuurieliitin kaksinaismoralismia ja sitä että taistolaisuutta piireissä pidetään ihan ookoona vaiheena eikä sitä teilattu tai teilata vaikka kyse oli ihan yhtä pöhköstä ja vaarallisesta toiminnasta kuin immoslaisuudessakin on.

Ok. Olen vain 37-vuotias, joten taistolaisuushomma ei ole koskaan kuulunut kokemuspiiriini. Omalta osaltani ilmoitan täten Heikille ja muille, että paheksun takautuvasti väkivaltaisen vallankumouksen tavoittelua t-alkuisten ja muidenkin liikkeiden piirissä (sekä muuta ikävää öyhötystä) Suomessa ajalla ennen syntymääni. PS. Toivon myös pääseväni joskus tämän ”kulttuurieliitin” jäseneksi. Se olisi varmasti mukavaa puuhaa.

Kalle, keskustelu perussuomalaisten ja nyt erityisesti Immosen ympärillä elää ja voi hyvin ainakin siltä osin, miten se liittyy niin sanottuihin sallittuihin keskustelunaiheisiin Suomessa. Rasismi ihon värin perusteella on niin sanotusti tuomittu meillä aina.

Eihän minulla mitään muuta syytä olisi palata menneisyyteen, mutta meillä on edelleen vahvoja alueita, joista ei ole keskusteltu eikä ole ollut oikein haluttukaan keskustella. Yksi teema on äärioikeiston ja äärivasemmiston olemus sekä taistolaisuus.

Immonen ja perussuomalaiset liittyvät läheisesti ulkopolitiikkaan, koska puheenjohtaja Soini on Suomen ulkoministeri. Yllättäen Immosen tyylistä paikallisiin oloihin sovellettua harrastusta ja symboliikkaa löytyy nykyisiltä venäläisiltä vallanpitäjiltä ja paikalliselta suositulta moottoripyöräkerholtakin.

Toisaalta naapurin vallanpitäjien hengenheimolainen on myös taistolaiseen kulttuurieliittiin kuulunut valtionpalkittu kirjailija Matti Rossikin, jonka nyt vanhoilla päivillään julkaisemassa Donbass-pamfletissa komeilee huppupäinen pyssymies. Rossi pitää linjansa, aina hän näyttää olevan taistojen tiellä, tavalla tai toisella.

Suomen kulttuurieliitti vie Immosen ja perussuomalaiset Soini mukaan lukien keskustelussa tuomiolle rasismista. Aivan niin minunkin mielestäni tulee tehdä. Vaa´assa painaa Soinin asema ulkoministerinä.

Kulttuurieliitin on kuitenkin turha yrittää peitellä lämmintä suhdettaan entiseen epädemokraattiseen äärivasemmistoon joka näyttää muuntuvan sujuvasti naapurissa jopa rasistitunnuksia viljeleväksi äärioikeistoksi.

Kalle, ei minulla muuta, tällaista ajankohtaista asiaa vain.

Heikki, ainakin tuntemassani kulttuuriväessä Venäjän johtoon suhtaudutaan kriittisesti tai erittäin kriittisesti. Joidenkin suomalaisten entisten vasemmistolaisten kääntyminen Venäjän hallinnon tukijoiksi on minustakin todella kummallinen ja kysymyksiä herättävä ilmiö.

Sekin on asiassa aika surullista, että kommetit eivät yleensä mainitse lainkaan ns. ”sananvapautta,” eli ”mielipiteen” vapautta. Sellaista ei objektiivisin ja filosofisin termein koskaan ole Suomessa ollut. Koko juttua ei itse asiassa ymmärretä.

Puute on seurausta siitä pitkästä häpeätilasta, joka seurasi sotien loppua. Suomessa voi varsin julkisesti mm. ”kannattaa” terroritekoja NL:n blokin, Saksan jaon ja Puolan alistamisen ylläpidoksi. Maassa noudatettiin jopa mainostetusta Etykistä NL:n oikeistulkintoja. Balttian ”vapautumista” ei oikein hyväksytä vieläkään.

Nyt siis osin tuo sama tai vastaava porukka metelöi mistä vain – jälleen ja taas – mielipiteen todellisen vapauden supistamiseksi. Ja näin siitä huolimatta, että todellisiakin keskustelun aiheita yhä olisi – osin niitä samoja kuin yya-aikana.

Kalle, hauska kuulla pojan paranevan polvesta kulttuuripiireissäkin.

Jos nyt jatkan vähän, niin taistolaisbändien kulta-aikoina tiedettiin jo Neuvostoliiton vankileirien saaristosta, jota Hrutshevin aikaan alettiin purkaa. Niistä ei toisin-ajattelevat tai huonotuuriset neuvostokansalaiset selvinneet hengissä. Taistolaiset siis bailasivat fasismin uhrien haudoilla.

Ihmeellisintä on, että taistolaisten jälkeläisten bändi Ultra Bra soitti taistolaisnuotilla vielä 2000-luvulla muistellen vanhempiensa hyviä bileitä – siis vankien haudoilla. Kerkko Koskisen vaimo Sinnemäki päätyi silti aina ministeriksi ja Vihreiden puheen johtajaksi.

Menoa ei haitannut yhtään Jetsinin ja muiden venäläisten oikeiksi vahvistamat tiedot. Suomalaisten kulttuuriporukoiden rasismin ja fasismin tuomitsemisesta tulee siksi mieleen – anteeksi nyt vaan – lähinnä pyromaani palokunnassa. Sen verran myönteistä suhtautuminen noihin ilmiöihin Suomessa on ollut.

Mutta kuten totesit, uusi aika koittaa. Luokaa kulttuuri-ihmiset omat uudet juttunne vapaana ¨parempaan maailmaan, älkääkä sotkeutuko enää tukemaan sen kauheuksia.

You do realize that publicly these matters of pure and true finnish pride and fights against this and that culture should be debated and stated in english language, to make it absolutely claer? Sorry: clear. Especially if you happen to be typing your statement between Friday and Saturday night. As some do.

No, no. Not ”between Friday and Saturday night”, but between… Damn. ”Perjantain ja lauantain välisenä yönä” is what I meant to say. Is there a word in that in English? Shit, one sure can easily interprtater my message above wrong…

Guess I’ll just have to explain what I really meant afterwards.

Hei
Olen kiinnostunut sananvapauden toteutumisesta. Jos ei olisi heinäkuu, tuskin media olisi jaksanut myllyttää sananvapauden vastaista myllyään.

Kun herr/rouva antaa lausunnon, ensiksi katson hänen puoluekannan. Jos henkilö on punavihreä, ymmärtää kommentit. Samoin ns kukkahattutäti (presidentti Halonen -tyyppi) on helposti löydettävissä. Nämä arkkityypit pitää suodattaa, koska heillä ei ole halua/kykyä analyyttiseen keskusteluun, vaan he käyvät laukut heiluen ja lippuja sekä iskulauseita huutaen kaiken sen kimppuun, mikä ei sovi heidän arvomaailmaansa. Tällä ryhmällä on yhteinen vihollinen; Persu.

Keskustelu pitäisi viedä yksityiskohtaisiin asioihin, mitkä ovat arkoja. Saavatko eri kulttuuritaustan omaavat jotain, mitä perussuomalainen ei saa; etuja, asuntoja, kohtelua?

Erityistä huomiota vaatii myös joukkolynkkaus. Onko tällainen yhden ajattelijan vähän samanlaista kuin Villissä Lännessä. Rinnettä lainaten; porukka päättää.

Suomen presidentti (jota suuresti arvostan) sanoi, että ei pidä provosoitua, vaikka provosoidaan.

”Eihän minulla mitään muuta syytä olisi palata menneisyyteen, mutta meillä on edelleen vahvoja alueita, joista ei ole keskusteltu eikä ole ollut oikein haluttukaan keskustella. Yksi teema on äärioikeiston ja äärivasemmiston olemus sekä taistolaisuus.”

Samaan listaa liitän naisten oikeudet, vanhusten kohtelun/unohtamisen, sekä eläinten oikeudet.

Mikä näistä kolmesta ei ole hallituksen agendassa?