Ohjaa elokuva, joka tekee minusta Hollywood-ohjaajan

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Tässäpä jännä kuvio: palkittua islantilaiselokuvaa tehdään uudelleen englanniksi, tähtenä Mark Wahlberg. Remaken ohjaa islantilainen, mutta ei alkuperäisen ohjaaja – vaan sen pääroolin esittäjä.

Ammattilehti Variety kertoi erikoisen uutisen.

Reykjavik-Rotterdam -niminen jännäri pärjäsi paikallisissa Jusseissa eli Eddoissa ja on Islannin tyrkky parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkaaksi. Sen päähenkilö Kristofer huijataan rikosten poluille ja konnatoveriensa virittämään ansaan. Elokuvan ohjasi Oskar Jonasson. Baltasar Kormakur näytteli Kristoferin roolin ja tuotti.

Nyt leffasta on tekeillä amerikkalainen sovitus. Kormakurin näyttelemään rooliin on kiinnitetty Mark Wahlberg. Ja elokuvan ohjaa – Kormakur.

Epäreilulta kuulostavalle kuviolle on tietysti selitys. Kormakur on Islannin todennäköisesti tunnetuin elokuvantekijä, jolla piisaa kokemusta kameran molemmin puolin. Hänellä on takanaan yksi englanninkielinenkin ohjaustyö (sekä jopa pieni rooli Solar Filmsin Minä ja Morrisonissa eli Levottomat kakkosessa).

Onnea Kormakurille. Toivottavasti Jonasson ei ole pahoillaan.

Ai niin, nyt pitäisi vielä ihmetellä, että miten hemmetissä 320 000 asukkaan Islanti tekee kansainvälisesti kiinnostavia ja remake-potentiaalisia elokuvia kun Suomi, jossa on tasan viisi miljoonaa ihmistä enemmän, ei siihen kykene.