Blogit

Elokuvakriitikko Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Odotan Rogue Onea enemmän kuin odotin Force Awakensia

Blogit Kuvien takaa 28.11.2016 08:24
Kalle Kinnunen
Kalle Kinnunen - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Rogue One: A Star Wars Story tulee ensi-iltaan reilun kahden viikon kuluttua. Uusin traileri - sekosin jo laskuissa, kuinka mones - julkaistiin toissapäivänä (pahoittelut heikosta laadusta, hyvänlaatuiseen lienee jollain taholla vielä yksinoikeudet).

https://www.youtube.com/watch?v=y02takugCXs

Odotan Rogue Onea paljon enemmän kuin "odotin" vuosi sitten Force Awakensia.

Houkuttelevaa on se, että tarinan ei tarvitse olla kiinni suuressa saagassa, jossa kaaret ovat usean elokuvan pituisia. Varsinainen Tähtien sota -tarina on kuitenkin Skywalker-klaanin saippuaoopperaa, jossa pateettisuus on lopulta kaiken a ja o. Force Awakensissa löysintä olivat stoorin suuruutta korostavat loppunostatukset, joista en muista mitään muuta kuin vanhan Luken ja sen että hei riitti jo.

Force Awakensista tiesi etukäteen, että sen ykkösfunktio oli luvata seuraavilta elokuvilta paljon - siis vakuuttaa siitä, että nyt joka vuonna täydennystä saava saaga on hyvissä käsissä, eikä - tämä kai tärkeintä - poikkea fanien odotuksista. Se oli sinänsä oikein hyvin tehty elokuvaksi, jolla ei ollut (eikä olisi voinutkaan olla) varsinaista omaa annettavaa. Kai se on J. J. Abramsin paras ohjaus.