Blogit

Elokuvakriitikko Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Nyt valitaan uusi Indiana Jones. Voiko koskaan tulla uutta Indiana Jonesia?

Blogit Kuvien takaa 28.1.2015 15:33
Kalle Kinnunen
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Disneyn uusista Star Wars -elokuvista on puhuttu paljon. Tohinassa on melkein unohtunut, että Disney on hankkinut oikeudet myös Indiana Jonesin hahmoon.

Uutta Indy-elokuvaa suunnitellaan nyt. Arkeologisankarin rooliin on viimeisten tietojen mukaan vahvasti ehdolla Chris Pratt. Ohjaajaa ei ole valittu, mutta Steven Spielberg tuskin on edes hypoteettinen mahdollisuus. Indy-oikeudet ovat siirtyneet ihan eri porukalle.

Mutta Pratt? Niinpä, ei meistä juuri kukaan oikein tunne tätä Prattia.

Hänellä on takanaan useita pienempiä elokuvarooleja ja yksi pääosan jättimenestys, pirteä Marvel-sarjakuvaleffa Guardians of the Galaxy. Suomessa hänet ehkä muistetaan parhaiten televisiosarjasta Puisto-osasto.

Prattia Indyksi pohtiessa muistan, kuinka luin reilut 25 vuotta sitten Indiana Jones-sarjakuvalehteä. Kadonneen aarteen metsästäjät oli silloin ehdoton suosikkielokuvani.

Nuo divarista ostamani sarjikset olivat ihan siedettävää korviketta Viimeistä ristiretkeä odotellessa, mutta ei se ollut aito Indy. Sivuilla seikkaili joku muu kuin elokuvien sankari.

Ja jos minulta kysytään, Harrison Fordin omin rooli on nimenomaan tohtori Jones.

Voisiko uusi Indy olla koskaan ”aito Indy”?

Kyllä uusien Tähtien sota -leffojen tekijöillä on paljon helpompaa, kun tarvitsee vain sijoittaa tarina tuttuun galaksiin, eikä lähtökohtana ole yhden rakastetun hahmon nuorentaminen ja uudelleen keksiminen.