Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Nuoren Suomen ääni Doxwise-sarjan videolla: äärimmäistä kettuilua pakolaiselle, kännit ja nakujuoksu Eduskuntatalolla

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 24.10.2012 09:32

Nuorten aikuisten ääni tuodaan esille yhteispohjoismaisessa nettivideoprojektissa. Suomen jaksot on toteutettu Suomen elokuvasäätiön tuella. Dokumenttivideosarjassa seurataan neljän nuoren aikuisen elämää. Viimeisimmässä Doxwise-videossa Joonas Urpilainen lähtee kaveriensa kanssa eduskuntatalon eteen pitämään vastamielenosoitusta nälkälakkoon ryhtyneille mielenosoittajille, ryyppäämään ja juoksemaan alasti.

Videon voi katsoa Doxwisen Facebook-sivuilla tai MSN:n Doxwise-sivulla.

”Syy miks me mennään grillaamaan on se, että eduskuntatalon edessä on Suomen sosiaalisin paikka.”

”Me mennään tukemaan näitä nälkälakkoilijoita, jotka nälkälakkoilee, koska ne on sitä mieltä, että rikollisia ja paskamahoja ja raiskareita ei missään tapauksessa pidä poistaa Suomesta, koska se on epäinhimillistä.”

Miehet menevät kertomaan ”oman pikku mielipiteensä” grillaten ilmeisesti islaminuskoiseksi arvioimansa mielenosoittajan edessä porsaanlihaa. Teon motiiveja voi kukin pohtia mielessään.

He myös juovat kunnon kännit, leikkivät sytytysnesteellä ja lopulta yksi heistä juoksentelee nakupellenä Eduskuntatalon pylväikössä.

Kaikki tämä nähdään videossa alle viidessä minuutissa.

Joonas ja kaverit ovat kuvanneet materiaalin siis itse, keskenään. Videon koostajalla on terävän ironinen suhtautuminen materiaaliin: videon nimi on Tervetuloa Suomeen. Urpilaisen omassa esittelyssä hänen kerrotaan kärsineen päihdeongelmasta.

”Doxwise etsii sukupolven ääniä nettidokumenttisarjaan”, kuuluu Suomen elokuvasäätiön tukeman hankkeen esittely. Doxwise-sarjan videot ovat yhteispohjoismainen projekti nuorten aikuisten elämästä. Suomen tilanteesta syksyllä 2012 video antaa raisun, jos ei ehkä kovin valheellisen kuvan. En ota kantaa, ovatko ongelmat sosiaalipoliittisia, lääketieteellisiä vai kumpaakin.

Doxwise-jaksot tullaan esittämään kaikissa Pohjoismaissa.

Kirjoittaja löysi linkin toimittajaystävänsä Perttu Häkkisen Facebook-sivulta.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Halla-aholaiset ja muu konservatiivinen väki valittaa aina siitä, että Suomessa punavihreä suvaitsevaisto saa päättää mistä keskustellaan ja mitkä ovat oikeita mielipiteitä. No nyt ovat nuoret konservatiivit saaneet kerrankin äänensä ja mielipiteensä kuuluviin oikein säätiön myötävaikutuksella, ja jälki on epäilemättä rehellistä sekä älyllisesti että asenteellisesti.

Epäilemättä tähänkin ketjuun alkaa tippua puolustelevia ja sikailua vähätteleviä kannanottoja, sekä vakuutteluja siitä, ettei kaikki maahanmuutto/nykymenokriitikot ole tuollaisia. Ja ihann vapaasti, onhan täällä sananvapaus. Mutta teot ratkaisevat, eivät sanat. Joonas ystävineen tekee.

Häpeä itse ja opettele lukemaan.
Tuossa jutussa tulee selkeästi esiin, että Joonaksen ja kavereiden tempaus eduskuntatalolla on rasistinen teko, mutta elokuvan tuottajien päätös julkaista tämä kauheus on se ns. antirasistinen kannanotto eli esittämällä rasistien sikailua he tuovat esiin yhteiskunnassamme esiintyvän rasismin.