Nuoren Suomen ääni Doxwise-sarjan videolla: äärimmäistä kettuilua pakolaiselle, kännit ja nakujuoksu Eduskuntatalolla

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Nuorten aikuisten ääni tuodaan esille yhteispohjoismaisessa nettivideoprojektissa. Suomen jaksot on toteutettu Suomen elokuvasäätiön tuella. Dokumenttivideosarjassa seurataan neljän nuoren aikuisen elämää. Viimeisimmässä Doxwise-videossa Joonas Urpilainen lähtee kaveriensa kanssa eduskuntatalon eteen pitämään vastamielenosoitusta nälkälakkoon ryhtyneille mielenosoittajille, ryyppäämään ja juoksemaan alasti.

Videon voi katsoa Doxwisen Facebook-sivuilla tai MSN:n Doxwise-sivulla.

”Syy miks me mennään grillaamaan on se, että eduskuntatalon edessä on Suomen sosiaalisin paikka.”

”Me mennään tukemaan näitä nälkälakkoilijoita, jotka nälkälakkoilee, koska ne on sitä mieltä, että rikollisia ja paskamahoja ja raiskareita ei missään tapauksessa pidä poistaa Suomesta, koska se on epäinhimillistä.”

Miehet menevät kertomaan ”oman pikku mielipiteensä” grillaten ilmeisesti islaminuskoiseksi arvioimansa mielenosoittajan edessä porsaanlihaa. Teon motiiveja voi kukin pohtia mielessään.

He myös juovat kunnon kännit, leikkivät sytytysnesteellä ja lopulta yksi heistä juoksentelee nakupellenä Eduskuntatalon pylväikössä.

Kaikki tämä nähdään videossa alle viidessä minuutissa.

Joonas ja kaverit ovat kuvanneet materiaalin siis itse, keskenään. Videon koostajalla on terävän ironinen suhtautuminen materiaaliin: videon nimi on Tervetuloa Suomeen. Urpilaisen omassa esittelyssä hänen kerrotaan kärsineen päihdeongelmasta.

”Doxwise etsii sukupolven ääniä nettidokumenttisarjaan”, kuuluu Suomen elokuvasäätiön tukeman hankkeen esittely. Doxwise-sarjan videot ovat yhteispohjoismainen projekti nuorten aikuisten elämästä. Suomen tilanteesta syksyllä 2012 video antaa raisun, jos ei ehkä kovin valheellisen kuvan. En ota kantaa, ovatko ongelmat sosiaalipoliittisia, lääketieteellisiä vai kumpaakin.

Doxwise-jaksot tullaan esittämään kaikissa Pohjoismaissa.

Kirjoittaja löysi linkin toimittajaystävänsä Perttu Häkkisen Facebook-sivulta.