Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Nicolas Cage, Paul Schrader ja muut tekijät sanovat: älkää menkö katsomaan elokuvaamme

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 17.10.2014 10:00
Elokuvan nimi on The Dying of the Light, ja sen kirjoitti ja ohjasi Paul Schrader. Schrader on Taksikuskin ja Kuin raivo härän käsikirjoittaja sekä monien laatuelokuvien ohjaaja. (Tällä viikolla Teemalla nähtiin uusintana Adam Resurrected.) Pääosassa The Dying of the Lightissa on Nicolas Cage. Yhten...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Onko kukaan koskaan paneutunut aiheen toiseen puoleen, miksi muutamat ja harvat taiteen tekijät joutuvat usein näihin tilanteisiin.
Pohjimmiltaan kyse on varmaankin taiteellisen suunnitelman muuttumisesta tuotantoprosessin aikana tavalla, joka ei mahdollista rahoittajien lisäsijoitusta markkinointiin ja levitykseen. Ja tämä summa voi olla merkittävästi suurempi kuin elokuvan koko tuotantobudjetti.
Paul Schraderin tasoisia ”usein hankauksiin joutuvia”-ohjaajia on useita, mutta vain muutama Amerikassa, jotka ovat myös taiteellisesti meritoituneet korkealla.
Eipä tule Hollywoodista ”nyky-ohjaajista” mieleen kuin Peter Bodganovich ja Francis Ford Coppola, joilla on ollut uran eri vaiheissa suuria vaikeuksia saada mitään tuotantoon.