Muumi-vedätys vain pahenee

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Filmkompaniet -tuotantoyhtiöltä tuli kova tiedote. ”Muumit avaavat Lontoon elokuvafestivaalit”, julisti otsikko. Onko 3D-elokuva Muumi ja punainen pyrstötähti tosiaan Euroopan tärkeimpiin lukeutuvan festivaalin avajaistapaus?

Ei.

Filmkompanietin tiedote on karkea, ehkä epätoivoinen valhe.

”Muumi ja punainen pyrstötähti 3D valittu avajaiselokuvaksi Lontoossa 30. lokakuuta – loppuunmyyty!”, jatkuu tiedote.

Mutta mitä ihmettä – Lontoon elokuvafestivaalit eli 54th BFI London Film Festival alkoivat jo eilen, keskiviikkona 13.10. Avajaisgaalassa esitettiin Never Let Me Go, Mark Romanekin ohjaama Kazuo Ishiguro -filmatisointi. Muumeista ei ole raportoitu havaintoja.

Kun Filmkompanietin tiedotetta kahlaa pidemmälle, selviää, että ystävämme Muumipeikko avaakin Lontoon lastenelokuvafestivaalin – tapahtuman, josta en ollut koskaan kuullutkaan, mutta näköjään semmoinen on olemassa. Siellä esitetään muutamia leffoja. Varmasti merkittävä häppening ainakin paikalle saapuvien skidien kannalta.

Filmkompanietilla lienee hätä, kun 3D-Muumi meni penkin alle: sen on käynyt siristelemässä noin 30 000 katsojaa, murto-osa tavoitteesta.

Kaupungilla kiertää jo huhu, että Jussi-gaalan alla Filmikompaniet kutsuu tusinan verran Jussi-nimisiä henkilöitä Muumi-näytökseen ja pistää ulos tiedotteen, jonka otsikossa lukee ”Muumi keräsi 12 Jussia”.