Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Muumi-vedätys vain pahenee

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 14.10.2010 07:37

Filmkompaniet -tuotantoyhtiöltä tuli kova tiedote. ”Muumit avaavat Lontoon elokuvafestivaalit”, julisti otsikko. Onko 3D-elokuva Muumi ja punainen pyrstötähti tosiaan Euroopan tärkeimpiin lukeutuvan festivaalin avajaistapaus?

Ei.

Filmkompanietin tiedote on karkea, ehkä epätoivoinen valhe.

”Muumi ja punainen pyrstötähti 3D valittu avajaiselokuvaksi Lontoossa 30. lokakuuta – loppuunmyyty!”, jatkuu tiedote.

Mutta mitä ihmettä – Lontoon elokuvafestivaalit eli 54th BFI London Film Festival alkoivat jo eilen, keskiviikkona 13.10. Avajaisgaalassa esitettiin Never Let Me Go, Mark Romanekin ohjaama Kazuo Ishiguro -filmatisointi. Muumeista ei ole raportoitu havaintoja.

Kun Filmkompanietin tiedotetta kahlaa pidemmälle, selviää, että ystävämme Muumipeikko avaakin Lontoon lastenelokuvafestivaalin – tapahtuman, josta en ollut koskaan kuullutkaan, mutta näköjään semmoinen on olemassa. Siellä esitetään muutamia leffoja. Varmasti merkittävä häppening ainakin paikalle saapuvien skidien kannalta.

Filmkompanietilla lienee hätä, kun 3D-Muumi meni penkin alle: sen on käynyt siristelemässä noin 30 000 katsojaa, murto-osa tavoitteesta.

Kaupungilla kiertää jo huhu, että Jussi-gaalan alla Filmikompaniet kutsuu tusinan verran Jussi-nimisiä henkilöitä Muumi-näytökseen ja pistää ulos tiedotteen, jonka otsikossa lukee ”Muumi keräsi 12 Jussia”.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Melkein kuulosti siltä, että kirjoittaja oli tyytyväinen, kun Muumi-elokuva ei ole menestynyt. Ladies and gentlemen, in Finland we have this thing called reilu meininki.

No, melko kusetushan se elokuva onkin, kun saksittiin kasaan jostain pätkäkokoelmasta.

Hyvä Kalle Kinnunen!
Mutta, nyt sulta jäi ne rkp-rahat saamatta….

Sarvikuono, älä jaksa! Tässä maassa on tosiaan niin reilu meininki ettei mitään kriittistä voi sanoa mistään ilman että joku vetää esiin ankean kateuskortin, vaikka sitten piilotellun sellaisen.

Sarvikuono: ”Melkein kuulosti siltä, että kirjoittaja oli tyytyväinen, kun Muumi-elokuva ei ole menestynyt.”

Toden totta: olen siitä ihan huojentunut. Joku raja tulee olla sikailullakin.