Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Musiikkivideoista, osa 2: Lady Gaga, Beyonce ja pähkähullu Telephone

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 4.5.2010 08:04

Kun Music TV:n merkitys on romahtanut (eihän sieltä ole enää vuosiin edes tullut musiikkivideoita), videoformaatti on vapautunut. Parhaat musavideot ovat nykyään pitkiä, kunnon lyhytelokuvia.

Viime viikolla bloggasin M.I.A.:n rankasta Born Free -videosta.

Jo maaliskuun alussa ilmestynyt ja siksi varmaan ihan mennen talven lumiksi laskettava Telephone on mielestäni parempi.

Jonas Åkerlundin ohjaama video on tehty Lady Gagan ja Beyoncen biisiin. Kuten Romain-Gavrasin Born Freessä, pääosassa ovat visuaalisuus ja tyylittely enemmän kuin itse musiikki.

Tässä linkki. Kyseessä on sensuroimaton versio (vaatii YouTube -rekisteröitymisen), televisioesityksissä on nähty lyhyempää ja sieltä täältä sievisteltyä tynkää.

Videossa Lady Gaga joutuu uskomattoman hävyttömään naisvankilaan ja kaikenlaista älytöntä tapahtuu. On ”röökiplehat”, Tarantino-viittauksia ja hauska vitsi Gagan huhutusta sukupuoliambivalenssista. Mautonta, kyllä. Halpaa, välillä. Kekseliästä, todellakin.

On hauska nähdä, että ruotsalainen Åkerlund (The Cardigans: Losing My Favourite Game, Prodigy: Smack My Bitch Up, Metallica: Turn the Page ja kymmeniä muita) on yhä alansa huipulla.

Ja biisihän on myös aika hyvä!

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Sensaatiohakuinen video, biisi on täyttä skeidaa ja video on sitä samaa alapäätä ja tissiä sekä ollaan niin itsenäisiä naisia että ei mitään järkeä, meille ei veee ittuilla, ainakaan musavideoissa.