Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Muppetitko kommunisteja?

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 7.12.2011 08:01

Yhdysvalloissa kansan polarisoituminen kahteen leiriin on tunnetusti pidemmällä kuin Suomessa. Konservatiivisilla Fox -televisiokanavilla on viime päivinä syytelty Muppetteja kommunisteiksi.

Uudessa Muppet-elokuvassa roistohahmo on liikemies, öljyparoni. Se on riittänyt tulkintaan, jonka mukaan lapsikatsojia houkutellaan nyt sosialismin tielle.

The Hollywood Reporterin jutussa esitellään enemmän ja vähemmän vakavia näkemyksiä asiasta, joka tuo mieleen vuosikymmenen takaisen debatin Tiivi-taavin blatantista homoseksuaalisuudesta.

Asiahan on päivänselvä. Muppetit ovat esiintyviä taiteilijoita, siis hyvin suurella todennäköisyydellä arvoliberaaleja eli suomalaisittain sitä paljon puhuttua punavihervasemmistoa. Näkeehän sen päältäkin, hyvä tavaton. Kaikenlaisia lajien välisiä rajoja rikotaan – possu tykkää sammakosta – ja pääpäsmäri Kermit on kirkuvan vihreä.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Mä oikeesti nauran meidän typeryydelle..ei vittu oikeesti.

Muppetithan ovat vinksahtanut läpileikkaus kansasta aina anarkistipommittaja-pyroteknikko Hullu-Harrysta äärirepublikaaniseen Sam-kotkaan. Valtaosa joukosta on todellakin liberaaleja taiteilijasieluja, mutta onhan heillä vastapainonaan vakaan teräväkieliset kriitikkoherrat Statler ja Waldorf.

Enemmän nämä luonnehdinnat tosin kertovat Foxista itsestään.

Ovatkohan Simpsonit sitten antikommunistisia kapitalistisikoja, sarjaahan väsätään Foxille?

1Suomalainen:
”Ovatkohan Simpsonit sitten antikommunistisia kapitalistisikoja, sarjaahan väsätään Foxille?”

Hyvä pointti. Murdochin imperiumin osista on tosiaan kyse, mutta Fox News -uutiskanava(t) ovat ohjelmistoltaan ja agendaltaan eri juttu kuin USA:n varsinainen Fox-pääkanava.

Tuollaiset mediakohut vaikkapa ”muppettien sosialismista” ovat vähän samaa sarjaa, kuin suomalaisen lehdistön kohut misseistä. Kohu on enimmäkseen toimittajien pään sisällä. Toimittajat kilpailevat otsikoista ja medianäkyvyydestä ja pyrkivät luomaan erilaisia kohuja.

Puheet yhdysvaltalaisten polarisoitumisesta kahteen leiriin ovat myös näitä kestoaiheita. Jokaisten vaalien aikana löytyy toimittajia tai dosentteja, jotka keksivät vaalitaistelun johtavan ”Yhdysvaltain entistä syvempään kahtiajakoon”! Sangen yllättävä näkemys, kun ottaa huomioon sen, että USA:ssahan on kaksipuoluejärjestelmä. ;) Minusta kommentti yhdysvaltalaisten jakautumisesta kahteen leiriin on politiikan kuluneimpia latteuksia.

Kunnon idiootteja, voi hellanlettas ja Peppi Pitkätossu on rasisti, Tintti myös eikä Aku Ankalla ole housuja. Antakkee armooooo…….

Yhdysvalloissa kansan polarisoituminen kahteen leiriin tarkoittaa aivan eri asia kuin alustaja yrittää harhauttaa. Vasemmistolaisuudella ei ole USA:ssa mitään poliittista merkitystä. Kommareita on kaikkialla pieni haihtuva uskonnollinen vähemmistö.

Aluksi tämä huvittaa, mutta loppujen lopuksi jälleen varsin masentava uutinen. kyse ei ole vain yksittäisestä lipsahduksesta, jota muualla yhteistuumin naureskeltaisiin, vaan keskusteluissa tämä lasten aivopesu kommunismiin muppettien avulla on saanut paljon kannatustakin.

Ehkä tulevaisuudessa sopivia pahiksia lastenelokuviin ovat vain ulkomaalaiset, tiedemiehet (mielellään evoluutiota tutkivat) ja aborttilääkärit.

Durakilla kovin harhaantunut käsitys siitä, etteikö vasemmistolaisuudella olisi USA:ssa mitään merkitystä. Kyllä se yhä on yksi käytetyimmistä lyömäaseista sikäläisessä poliittisessa keskustelussa.

Samok kirjoitti: ja Durak vastaa:
Tarkoitin kyllä aivan jotakin muuta.

Amerikassahan on kommunisti jos kannattaa yleistä sosiaaliturvaa ja vastustaa yksityisen bisneksen riistolääkäripalveluja, jotka ovat juristiarmeijan pelossa jo niin hintavia lääkäreille itselleenkin, kun pitää olla erittäin kalliit vakuutukset. Amerikka romahtaa ja kunnon kommunistivaltio Kiina määrää kaapin paikan.