Mistä puhumme, kun puhumme Valerian-elokuvasta?

Ensin pitäisi päättää, mistä kirjoittaa, ja sepä on hankalaa.

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Valerian and the City of a Thousand Planetsista on vaikea kirjoittaa, koska ensin pitäisi päättää mistä kirjoittaa, ja sepä on hankalaa. Elokuvalipun hinnalla saa lähes parin sadan miljoonan euron arvosta silmäkarkkia ja epäkoherenssia. Ei tuo ole huono diili, jos ei varsinaisesti hyväkään.

Kirjoittaako, että valmis teos epäilemättä on juuri se elokuva, jota Luc Besson lähti tekemään?

Kirjoittaako elokuvan visuaalisesta maailmasta, joka on periaatteessa aivan fantastinen, mutta samalla niin itseensä käpertyvän keinotekoinen, että se on (etenkin ensimmäisen tunnin ajan) kuin jotain tietokonedemoa?

https://www.youtube.com/watch?v=kr5sAMlm_c0

Kirjoittaako juonesta tai sen puutteista, joista keskeisin on se, että ensin elokuva ei tunnu rakentavan minkään sortin kokonaisuuksia ja sitten kliimaksi jälkeen iso tarina jaaritellaan yhdessä kohtauksessa kasaan röyhkeän selittelevästi?

Kirjoittaako siitä, kuinka elokuva ei tee hyvää Dane DeHaanin pyrkimyksille olla jotain muuta kuin klooni nuoresta Leonardo diCapriosta (sillä sellaiseksi hänet on havaijipaitoineen kiistämättä roolitettu), tai siitä että Bessonin ilmeinen yritys positioida tylykatseinen Cara Delevingne uudeksi Milla Jovovichiksi ei toimi?