Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Mission: Impossible ja näyttelijöiden pituudet

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 9.3.2012 11:01

Uusi Vaarallinen tehtävä -elokuva on vetänyt väkeä kuin häkä. Mutta kuinka pitkä kukin on?

Joskus nuorena journalistinalkuna kuulin tyypistä, joka soitteli aikanaan usein Katso -lehden toimitukseen udellakseen eri näyttelijöiden pituuksia. Kuinka pitkä on Tauno Palo? Kuinka pitkä on Clint Eastwood? Sellaista se oli ennen internettiä – vaikka netin muka turhaa triviatietoa ei ollut, ihmiset olivat uteliaita vaikka kuinka kummallisista seikoista.

Stoori tuli mieleen, kun joku viikkoa sitten sain tämän verrattoman linkin, joka herättää epäilyksiä poikkeuksellisesta geometriasta:

Mission Impossible: I Don’t Understand How Tall Everyone Is

(Itse Mission Impossible: Ghost Protocol -elokuvasta sanoin olennaisen jo joulukuussa.)

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Erilaisilla juoksuhaudoilla ja pitkospuilla saadaan näyttelijästä sopivan pituinen, sankarin ei passaa olla vakavasti otettavassa toimintaelokuvassa pätkä (kuten T Cruise). Kameran kuvakulmilla, vinoon rakennetuilla lavasteilla ja esiintyjien sopivalla asettelulla syvyyssuunnassa saadaan myös ihmeitä aikaan, esimerkkinä Sormusten Herra -trilogia, jossa kaikki näyttelijät olivat oikeasti osapuilleen saman kokoisia. Samat kikat eivät tosin enää toimi 3D:ssä, mutta digitaalinen jälkikäsittely lienee jo rientänyt apuun.

Vladimir Putinillahan on tämän takia oma henkilökohtainen valokuvaaja, joka on varsinainen kuvakulmien mestari. Harvoista virallisista valokuvista käy ilmi kuinka lyhyt Putin todella on. Medvedevin merkittävimpäna avuna pidettiinkin sitä, että hän on vielä Putiniakin lyhyempi.

kukas tää nyt on kun piti olla harlinin leffassa mannerheim niin ihan pätkä kundi luonnossa .

mites korkee senteissä mannerheim muuten oli ?