Milloin Jay-Z, tämän ajan Frank Sinatra, ryhtyy näyttelijäksi?

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Kerran hän oli crack-diileri. Nyt hän on Yhdysvaltojen suosituin esiintyjä, joka Carnegie Hallin hyväntekeväisyyskeikoillaan nousi taas yhden portaan korkeammalle. Jay-Z on enemmän kuin ihminen, hän on symboli.

New York Magazinen Culture Vulture -blogissa julkaistiin muutama viikko sitten mielenkiintoinen juttu Jay-Z:sta uransa nykyisessä vaiheessa.

”– dextrously switching personas is one of the things that Jay-Z, onstage, is best at – he’s picked up countless different roles over the years, and he manages to play several of them at the same time, charming everyone present. He can be the cheeky popular entertainer, or the tough guy, or the cold businessman, or the elite philanthropist. Like Sinatra, he could perform for wealthy businessmen while also being one of them.”

Maailma on uusi: alkaneen vuosituhannen (itsensä kruunannut) Sinatrakin laulaa New Yorkista, New Yorkista, mutta hän on musta.

Toisin kuin enemmän levyjä myyneet viime vuosikymmenen menestysräppärit Eminem, Nelly ja 50 Cent – joista kaksi on myös näytellyt – Jay-Z on kestotähti, joka on huipulla silloinkin, kun uudesta levystä on aikaa.

Hän on ajaton, uuden popkulttuurin graniittia. Räppääjänä verraton, mutta samalla todellinen monitaituri.

Olen kummaksunut sitä, miksei Jay-Z ole tehnyt aluevaltausta elokuviin. Kuten Culture Vulturessa kirjoitettiin, tämä artisti on erittäin ketterä vaihtamaan roolia. Juu, hän on tehnyt muutaman roolin pienehköissä elokuvissa, jotka muistetaan lähinnä fanaattisissa hiphop-piireissä, mutta Hollywoodia Jay-Z ei ole valloittanut.

Suomeen Jay-Z on ollut liian suuri yhtä ainoaa keikkaa lukuunottamatta.

Onko Jay-Z liian suuri näyttelemään?