Blogit

Elokuvakriitikko Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Miksi Zoolander 2 on yksi eniten odottamistani elokuvista

Blogit Kuvien takaa 3.8.2015 10:57
Kalle Kinnunen
Kalle Kinnunen - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Totta kai on myös toivottuja jatko-osia, ja Zoolander 2 on sellainen.

Teaser-traileri julkaistiin eilen, ja se on ainakin lupaavan itsepäinen, yhden tsoukin varaan rakennettu täsmäisku Ben Stillerin luoman hahmon faneille.

https://www.youtube.com/watch?v=09nTwccQTUA

Ensimmäinen Zoolander on kestänyt aikaa erinomaisesti. Jälkiviisaasti täytyy todeta, että se oli uuden komediatyylin airut. Muistan itse antaneeni sille aikoinaan "vain" kolme tähteä, vaikka dvd:n ilmestyttyä palasin elokuvan pariin useita kertoja ja huomasin oppivani dialogia ulkoa (aina huolestuttavan innostumisen merkki, LOL). Olin selvästi elokuvan ensimmäisen kerran nähdessäni vähän hämmentynyt.

Miksi yksinkertaisen miesmallin seikkailuista kertova Zoolander on niin hyvä?

Se on viehättävällä tavalla holtiton. Tekijöillä - Stiller myös ohjasi elokuvan - oli uskallusta roiskia, antaa tarinan syöksähdellä yllättäviin suuntiin ja leikkiä kerronnan tyyleillä: mukana oli ripaus sellaista elokuvan keinojen ja tosi-tv- ja dokumenttityylin sekoittamista, jota aiemmin ei farssissa oltu juurikaan tehty. Aikoinaan se vaikutti ehkä vähän sketsimäiseltä, mutta uskoakseni esimerkiksi Sacha Baron Cohen saa kiittää oman tyylinsä löytämisestä Zoolander-elokuvan esimerkkiä (sen lisäksi, että Brüno-hahmo on Zoolander-hahmon variaatio).