Michael Moore jakaa tähteitä netissä

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Michael Moorella on taas kova meno päällä. Hän julistaa kotisivuillaan, että nyt voit olla yksi ensimmäisistä ihmisistä, jotka ovat koskaan ladanneet uuden pitkän elokuvan laillisesti ja ilmaiseksi netistä. Tästä ilosta saadaan tietysti kiittää häntä itseään.

Elokuva on USA:n vuoden 2004 presidentinvaalinkampanjaa käsittelevä Slacker Uprising, jossa Moore kiertää Yhdysvaltoja ja yrittää houkutella nuoria nukkuvien puolueesta John Kerryn äänestäjiksi esimerkiksi tarjoamalla nuudeleita.

Slacker Uprising ei ole uusi merkittävä Michael Moore -tapaus, vaan jämädokumentti, joka esitettiin jo vuosi sitten Toronton elokuvajuhlilla nimellä Captain Mike Across America. Silloisissa arvioissa se murhattiin.

Ilmeisesti teos ei kiinnostanut potentiaalisia levittäjiäkään, joten se on päätetty dumpata ilmaisjakeluun uudelleen ristittynä.

Huolimatta siitä mitä Moore väittää kotisivuillaan, ei Slacker Uprising tietenkään ole ensimmäinen netissä ilmaisjakeluun annettu pitkä elokuva. Sellaisiahan riittää, suomalaisista amatööri-Star Wreckeista vaikkapa televisiosta tuttujen yllytyshulluuden ammattilaisten Jackass 2.5 -kyhäelmään, jonka sketsien ja temppujen kokonaisbudjetti oli tiettävästi yli kaksi miljoonaa dollaria – ilmeisesti enemmän kuin Slacker Uprisingin.

Ja osoittaessaan viestinsä kaikille kotisivujensa kävijöille Moore tekee toisenkin virheen. Slacker Uprisingin voi ladata vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Muualla saadaan odottaa dvd-julkaisua – tai vaikka unohtaa koko juttu.

Mutta blogimerkinnän viimeisellä rivillä voin vain todeta, että tärkein temppu joka tapauksessa onnistui ja Moore sai lisää huomiota. Tämänkin kirjoituksen vuoksi.

Kaikki Kuvien takaa -blogin merkinnät löydät täältä