Metal Gear Solid -elokuva jäihin - roskaa ei kannata tehdä

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Kymmenistä suosituista tietokonepeleistä on tehty elokuvaversiot. Yleensä ne ovat hirveän huonoja.

Pelielokuvia tehdään, koska menestynyt brändi houkuttelee rahoittajia ja lopulta nuorta yleisöäkin. Ja pelifirma haluaa tietenkin lisätuloja.

Final Fantasya, Resident Evileitä, Hitmania, Max Payneaja muita tylsyyksiä piti seurata mielettömän suositun Metal Gear Solid -pelien elokuvaversio. Mutta kuinka kävi? Pelifirma Konami on tullut toisiin aatoksiin. Siellä on oivallettu, että huono elokuva olisi vain haitaksi pelisarjan maineelle.

Näin on käynyt: kun pelibisnes kasvaa liikevaihdoltaan elokuva-alaa suuremmaksi, ei joidenkin kymmenien miljoonien tienaaminen kökköleffalla enää houkuttele Konamia, jos riskinä on satojen miljoonien tai jopa miljardien arvoisen pelibrändin tahriintuminen.

Eiköhän sama ole syy, ettei Grand Theft Autoista ole tehty elokuvaa, vaikka aihepiiri ja pelien rakenne sangen elokuvallinen onkin.

Se on hyvä.

Saa nähdä, millainen kesän Hollywood-suurseikkailusta Prince of Persia tulee. Parin sadan miljoonan taalan budjetilla tehty tehostepläjäys perustuu jo parikymmentä vuotta sitten alkaneeseen pelisarjaan.