Meryl Streepistä Margaret Thatcher elämäkertaelokuvaan - The Iron Ladyn traileri povaa komediaa

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Ei ihan The Queen, mutta samoissa vesissä: vaikka Margaret Thatcher ei ole aiheena seksikkäin, Meryl Streepin värvääminen rooliin tekee elokuvasta erittäin kiinnostavan ja todennäköisesti pienen hitinkin.

The Iron Ladyn eli suomalaisen nimen mukaan luontevasti Rautarouvan ensimmäinen härnäketraileri julkaistiin noin kuukausi sitten. Ensi-iltaa saadaan kuitenkin odottaa vielä pitkään.

Kovin vakavalta ei sävy vaikuta, eikä ohjaaja Phyllida Lloydin elokuvatausta varsinaisesti vakuuta: hänen ainoa valkokangasohjauksensa on Mamma Mia!, joka on toki ihan kiva Abba-leffaksi, mutta pelkkää camp-sikailua jos minulta kysytään. Jonkinlaisia odotuksia toki lataa Lloydin tausta arvostettuna teatteriohjaajana.

Ehkä The Iron Ladyssa on jotain syvempääkin. Viime vuotisten tietojen mukaan Thatcherin perhe ainakaan ei ole elokuvasta mieluissaan. Luulen, että se on tässä tapauksessa hyvä merkki. Myötämieliseltä elokuva on vaikuttanut, mutta hyvä, jos se ei erittäin kiisteltyä kovanaamapoliitikkoa pelkästään myötäkarvaan silitä.

Hittiä leffasta joka tapauksessa odotetaan: oikeudet ympäri maailman myytiin käden käänteessä ja Suomen ensi-iltapäiväkin on ilmoitettu poikkeuksellisen hyvissä ajoin. Rautarouva nähdään meillä 27.1.