Merkittävin julkistus pariinkymmeneen vuoteen – Suomeen tuli yhtäkkiä uusi iso elokuvayhtiö

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Tiedote kopsahti melkein salamaniskun yllätysvoimalla. Suomeen syntyy uusi ja ainutlaatuinen elokuva-alan yritys. Aurora Studiosin takana ovat Ari Tolppanen, Ari Lahti ja Otava.

Yhtiö aikoo levittää kotimaisia tulevia elokuvia. Se tarkoittaa, että se myös osallistuu niiden rahoittamiseen jo tekovaiheessa, ja tiedotteessakin mainitaan, että yhtiö on mukana elokuvien ”kehittelyssä”.

Vaikka Aurora Studios ei ole varsinainen tuottaja, sen panos rahoittavana jakelijana voi siis olla rahallisesti hyvinkin paljon suurempi kuin elokuvan tuotantoyhtiön, ja se haluaa vaikuttaa tekoprosessiin.

Aurora Studios julkaisi jo muutamia tulevia nimikkeitä. Ensimmäisenä, ensi vuoden kevääksi, ehtinee Aku Louhimiehen uusi elokuva Odotus. Tekeillä ovat myös elokuvaversio Ulla-Maija Paavilaisen kirjoittamasta Kirsti Paakkasen elämäkerrasta Ja suurin niistä on rakkaus sekä filmatisointi Emmi Pesosen tulevasta romaanista.

Louhimiehen nimi ei ole yllätys. Capmanin perustaja Tolppanen ja Icecapitalin perustaja Lahti olivat myös Tuntemattoman sotilaan yksityisiä rahoittajia, muiden miljonäärien joukossa. Aurora Studiosin perustamisen yhteydessä firma osti Elokuvayhtiö Suomi 2017:n eli firman, joka perustettiin Tuntemattoman sotilaan rahoittamiseksi ja joka hallinnoi edelleen sen oikeuksia.