Martin Scorsesen ja Leonardo DiCaprion Shutter Island heivattiin kevääseen

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Mestariohjaajan uuden elokuvan piti tulla kankaille USA:ssa 2. lokakuuta ja Suomeen kaksi viikkoa myöhemmin. Sitä saadaankin odottaa kaikkialla kevääseen.

Lisäkuvauksista huolimatta elokuva on nyt jo valmis, eli syynä ei ole keskeneräisyys tai tekijöiden halu viilata sitä vielä pidempään.

Ensi-iltoja heitellään joskus rajustikin, mutta päätös Shutter Islandin siirrosta tehtiin Paramount-studion johtoportaassa todella myöhään. Mainoskampanja oli jo alkanut ja esimerkiksi suuret brittiläiset elokuvalehdet Empire ja Total Film ehtivät laittaa Shutter Islandin nyt myynnissä olevien numeroidensa kansiaiheeksi.

Kauhusävyinen jännäri tuodaan USA:ssa kankaalle vasta helmikuun puolivälissä 2010. Siinä katoaa myös siivu Oscar-mahdollisuuksista: Oscar-kelpoisuus lasketaan kalenterivuoden mukaan, ja niin älytöntä kuin se onkin, aivan vuoden lopussa ensi-iltaan tuodut elokuvat ovat viime aikoina saaneet pystejä selvästi enemmän kuin alkuvuoden ensi-illat.

Scorsesen edelliset kolme elokuvaa Gangs of New York, The Aviator – lentäjä ja The Departed saivat kukin läjän Oscar-ehdokkuuksia, mukaanlukien paras elokuva ja ohjaus. Kolme vuotta sitten The Departed voittikin muun muassa nuo sarjat.

Varietyn juttu kertoo siirron taustat: Paramount haluaa vuoden 2009 tilien näyttävän hyvältä. Shutter Islandin markkinointiin menisi paljon rahaa, joka valuisi takaisin hiljaa ja pääosin vuoden 2010 aikana.

Ei liene liioittelua todeta, että Paramountilla on varmasti myös todettu, ettei Shutter Islandista olisi Scorsesen viimeisimpien kaltaiseksi palkintomagneetiksi.