Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Markku Pölönen suunnittelee sensuellia 3D-elokuvaa Veikko Huovisen Siintävistä vuorista

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 26.1.2012 08:46

Ylen haastattelussa elokuvaohjaaja Markku Pölönen kertoo, että aikoo seuraavaksi tehdä kolmilulotteisen elokuvan.

Pölönen on filmannut Veikko Huovista jo kerran. Koirankynnen leikkaaja sai positiivisen vastaanoton.

Yle Areenassa on katsottavissa oleva juttu Pohjois-Karjalasta elokuvantekoalueena on otsikoitu oudosti Elokuvatuotannot hinkuvat Pohjois-Karjalaan, kun sisältö on melkein päinvastainenen: sinne kovasti halutaan tuotantoja (ja niiden myötä rahaa), mutta nyt niitä ei oikein tule, toisin kuin muutama vuosi sitten.

Kahden minuutin video sisältää Pölösen kuvailua siitä, millainen uudesta Huovis-elokuvasta tulee, jos ja kun rahoitus löytyy.

Luvassa on lempeä 3D:nä, jolla tavoitellaan – tietenkin – voimakkaampaa läsnäolon tuntua.

”Siihen se kolmedeekin tähtää, että koko maailmankaikkeus ja luonto osallistuvat tähän rakkaustarinaan. Ei siitä nyt tule millään tavalla seksielokuva, eikä ainakaan pornahtava elokuva, mutta aika sensuelli elokuva kuitenkin.”

Kolmiulotteista maalaiserotiikkaa Pölöseltä – miltä kuulostaa?

Löysin linkin Areenan videoon Elokuvauutiset -sivustolta.

Seuraa kirjoittajaa Twitterissä: @kallekinnunen

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Tuo Elokuvauutiset-sivusto on kyllä osoittautunut pettymykseksi, tuossakin uutisessa ihan tarpeetonta piruilua ja naljailua. Muuttaisi nimensä Elokuvavittuiluksi jos haluaa tuolla linjalla jatkaa.

Jannu; kiitos ehdotuksesta, mutta jätetään ainakin toistaiseksi nimenmuutos tekemättä. Kieltämättä tuon kyseisen jutun kategorioiminen ”uutiseksi” oli virhe, sillä vaikka siinä oli uutisarvoakin, niin mukana oli selkeä kannanotto aiheeseen (jota tietysti on jossakin määrissä kaikissa uutisissa kaikissa medioissa).

Tarpeetonta piruilua ja naljailua siinä voi olla niiden mielestä, jotka eivät ole samaa mieltä siitä, että 3D-tekniikalla ei ole juuri mitään tekemistä elokuvataiteen kanssa. Viihde-elokuvan kanssa sillä voi olla paljonkin tekemistä, mutta Pölönen on ainakin tähän mennessä tehnyt enemmän taidetta kuin ”vain” viihdettä. Tietysti suosittua sellaista. Siksi onkin harmittavaa huomata, että hän lähtee 3D-hömpötykseen mukaan, josta kiinnostunevat monet muutkin suomalaiset tuottajat sen jälkeen, jos Pölösen 3D-filmi on menestys. Tosin, eihän Iron Sky -leffakaan julkaista 3D:nä.

– Niko, elokuvauutisvittuilija

Pölönen on innostunut ”uudesta” teknologiasta aiemminkin, kuvatessaan Emmauksen tiellä pienellä digikameralla. Jylhät luontokuvat ja 3D tuntuu yhdistelmänä ihan kokeilemisen arvoiselta. Silti ei voi olla epäilemättä, että tämä saattaapi olla niitä projekteja jotka tästä vielä maltillistuvat, Suomessa kun ollaan. Toisaalta, jos joku niin Pölönen on kyllä saanut outojakin projekteja tuotantoon, parhaana esimerkkinä oopperaleffa Duetto amoroso.

Scorsese on tehnyt jo lastenelokuvan ja Herzog luolamaalausdokumentin, joten kovin pitkään tuskin enää menee ennen kuin nähdään sitä oikeaa taidettakin 3D:nä. Tämä liittyen tuohon Nikon, öh, aika ankaraan mielipiteeseen.

J.K.; täytyy tunnustaa, etten ole Scorsesen Hugoa vielä nähnyt, kun sitä ei ole vielä teattereihin laskettu. Se on joka tapauksessa mentävä katsomaan, 3D:nä tai 2D:nä.

Pölös-projektiin liittyen vielä asiaankuuluva kysymys: miten on mahdollista, että elokuva EI ole vielä löytänyt rahoitusta , johtuuko pelkästään YLE:stä? Kuten Kinnunenkin totesi, Pölösen edellinen Huovis-filmatisointi sai positiivisen vastaanoton, ts. palkintoja ja suuren määrän katsojia.

Pölkky Pölönen vaikuttaa videolla aika maaniselta. Tässä syy rahoitusongelmaan?

Jos tuollainen kundi tulisi ehdottamaan kolmiulotteisen Huovistelun tuottamista, rahapussin kaivaminen taskusta ei olisi ensimmäinen reaktioni.

Pölönen ei ole tehnyt hittejä vähään aikaan. Ralliraita oli kohtuullisesti katsottu, mutta Lieksahan oli aivan floppi. Kaupallista rahaa voi olla vaikea saada. YLE ostaa Pölöseltä jo Karjalan kunnaita, ehkä siellä on ajateltu, että se riittää.

Niko, uutissivustossasi on potentiaalia, mutta erota mielipidekirjoitukset omaksi puolekseen sivustolla, niin voit sekä kirjoittaa uutisia että vittuilla, niinkuin Veli-Pekka Lehtonen ikään :)

Mestariohjaaja ja ytimekäs Huovistulkitsija on tekemässä historiaa toivottavasti palkitusti Suomen elokuvateollisuudelle. Rohkeutta vain ja yltiöpäistä työntekoa tulevalle työryhmälle eturivin osaajista!!!

”Kolmiulotteista maalaiserotiikkaa Pölöseltä – miltä kuulostaa?” Kuulostaa erinomaiselta, mutta sitä en ymmärrä, miten elokuvaohjaaja toisensa jälkeen voi olla niin pihalla 3D:n vaikutuksesta katsomiskokemukseen.

Mikään ei nimittäin huuda niin lujaa ”katsot elokuvaa! katsot elokuvaa!” kuin naamalle luonnottomasti pomppivat 3D-efektit, päässä painavat lasit ja siinä jossain välimaastossa leijuvat tekstitykset.

Pina on toistaiseksi ollut ainoa 3D-elokuva, jossa koko kikassa on ollut jotain järkeä, mutta sekin olisi toiminut yhtä hyvin ellei jopa paremmin kaksiulotteisena digikuvana. Järkevää juonielokuvaa ei 3D:nä ikinä tulla tekemään (siis sellaista, joka ei olisi kaksiulotteisena parempi). Ellei 3D-efektejä sitten käytetä ihan surutta vieraannutuskeinona.

Katsotaan saako Scorcese minut perumaan sanani. En usko.

”YLE ostaa Pölöseltä jo Karjalan kunnaita, ehkä siellä on ajateltu, että se riittää.”

Ja saa riittääkin, jos henkilöohjaus ja juoni pysyy noin matalalla ja naiivilla tasolla! Huovisen tuotantoa ei saa mennä pilaamaan, toivottavasti pysyy Koirankynnen tasolla. Kurjalan kannat lienee hosuen tehty, liekö näillä ”Suomen parhailla” (sic!) ollut aikaa ja viitseliäisyyttä paneutua rooleihinsa.
Valkeejärven Pekka saa mielestäni puhtaat paperit, ja on siellä pari muutakin.