Maria-raivokohtaus vei Extreme Duudsoneilta uskottavuutta

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Extreme Duudsonien vekkulit ovat tunnettuja hyväntuulisuudestaan. He eivät ota mitään omia juttujaan tosissaan eivätkä koskaan suutu. Paitsi nyt paloi pinna ihan kokonaan, syynä Maria Veitolan ohjelmasta tehty pyyntö.

Raivoaan seinäjokelaiset purkivat Facebookissa. Siitä uutisoi ensimmäisenä stara.fi. Iltalehden nettisivujen siteeraamana uutisesta tuli lauantain luetuin.

Mariasta oli pyydetty, että yksi duudsoni tulisi ohjelmaan kokeilemaan, mitä tapahtuu, kun peräaukkoon laitetaan vodkalla kasteltu tamponi.

Tällaista päihtymismenetelmää on median mukaan kokeiltu Saksassa nuorison piirissä viime aikoina. (Muistan huhuja vastaavista tempauksista oman teini-ikäni ajoilta.) Urbaani legenda se on, Aamulehdessä jo kuitattiin.

”Maria!-show ehdotti, että menisin testaamaan ohjelmaan vodkatamponia työnnettynä takapuoleen. Mitä v….. Jään odottamaan Maria!-jaksoa, jossa käytetään lasta hyväksi suorassa lähetyksessä. Ja toi ei ollut edes aprillipila. Fiddu miten alhaista!”, ärähti Jukka Hildén.

Kieltäytymisen ymmärrän – mitään ei ole tietenkään pakko tehdä – mutta moinen ärähdys on tältä tiimiltä ennenkuulumaton.

Mitä ihmettä?

En yleensä kirjoita televisio-ohjelmista, mutta Duudsonien vaikutus suomalaiseen julkkiskulttuuriin on ollut sen verran suuri (ovathan he Amerikassakin elokuvatähtiä), että tämän tapauksen syitä ei voi jättää pohtimatta.

Duudsonit ovat kymmenen vuoden ajan pelleilleet henkensä uhalla ja saaneet siinä sivussa jos jonkinlaisia vammoja. Vakuutusesteitä aiheuttanut jatkuva oman terveyden vaarantaminen on siis arkea eikä tämä temppu kovin pelottava olisi.

Duudsonien esikuvat, sarjoja ja elokuvia tehnyt amerikkalainen Jackass-porukka, on puuhannut kaikenlaista liki vastaavaa. He, kuten Duudsonit, ovat välttäneet viinan kiskomista kameran edessä, mutta Jackassissa Steve-O on esimerkiksi snortannut wasabia samaan tapaan kuin kokaiinia ja muita pulverihuumeita vedetään nenään. Konnotaatio on ilmeinen.

Mikä siis saa Hildénin vertaamaan vodkatamponia lasten hyväksikäyttöön?

Yksi syy varmaan on se, että Duudsonit ovat lasten ja nuorison esikuvia ja siksi välttävät alkoholiasioita julkisuudessa.

Veitolan ohjelma tulee kuitenkin televisiosta myöhään illalla.

Eiköhän älähtämisen takana ole perinteinen exit only-syndrooma. Suomalaisen maalaisuroksen homopelko on niin suuri, että temppuja voidaan tehdä hengenmenon uhalla, mutta ajatuskin pyllyyn kajoamisesta on loukkaus, joka vie miehisyyden.

Mielenkiintoista, että Duudsonien raja löytyi näin ja että asia herätti moisen vastareaktion. Jackassissa on muuten tungettu anukseen metallinen pikkuauto ja menty sitten ottamaan röntgen. Koplan uusimmassa elokuvassa on paljon huumoria, jossa flirttaillaan homouden kanssa – siis nauramatta homoudelle. Mauttomasti juu, mutta vapautuneesti. Kukapa heidän heterouttaan kyseenalaistaisi.

Mutta ei Suomessa! Myös pääduudsoni Jarno Laasalalta meni käämit, vaikkei hänelle oltu tehty ehdotuksia.

Täs Marialle lisää vinkkejä; joku eläin voitais lopettaa sukupuuttoon ohjelmassa, sokeutta voitaas yrittää parantaa virtsaamalla kasvoille, vammaisilta voitais amputoida raajoja jos ne ei kerta niitä tarvi...”, Laasala avautui.

Tämä siis porukalta, joka on esimerkiksi heitellyt toisiaan tikoilla ja nakuillut julkisesti.

Dudes! Relatkaa.