Madonna tulee!

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Madonna on ohjannut kokoillan fiktioelokuvan. Muusikoista kertova Filth and Wisdom – ”Saasta ja viisaus” – saa maailmanensi-iltansa täällä Berliinin festivaaleilla huomenna.

Näiden festarien kaltaiset valtavat tapahtumat tarvitsevat valtavasti julkisuutta. Joten jos maailman ehkä tunnetuin viihdealan kestojulkkis Madonna pullauttaa filmin, se kyllä pääsee ohjelmistoon ja paraatipaikalle, kunhan rouva itse saapuu salamavalojen loisteeseen. (Viime vuoden Berliinin kilpasarjan kaksi kutakuinkin huonointa elokuvaa Bordertown ja When a Man Falls in the Forest oli selvästi otettu mukaan vain koska niiden pääosissa olivat Jennifer Lopez ja Sharon Stone.)

Julkisuuden määrän kannalta Filth and Wisdom on festivaalin ehdoton kohokohta – Rolling Stonesien vierailun ohella. Kun Rollarit pitivät 25-minuuttisen lehdistötilaisuutensa torstaina, kyseiseen kabinettiin oli viisi metriä leveä ja kymmeniä metrejä pitkä jono jo tuntia ennen tilaisuuden alkua. Siihen saliin ei moni halukas toimittaja lopulta mahtunutkaan. Itse en viitsinyt edes yrittää.

Filth and Wisdomin näytökset on tietysti loppuunmyyty jo ajat sitten. Saksan Ebayssa (nettihuutokaupassa) lippuja on myyty yli 80 euron kappalehintaan. Aika kova arvonnousu, kun kassalta niitä sai kympillä.

Lehdistönäytökseenkään ei kannata yrittää, ellei viitsi tunkea jonottamaan pääsyään ainakin puoltatoista tuntia aikaisemmin. Lehdistölle on varattu lippukiintiö tavallisiin näytöksiinkin. Näitä lippuja jakavasta toimistosta kerrottiin, että jos sellaisen haluaa, on syytä tulla jonottamaan kuudelta aamulla. Lipunjako alkaa kahdeksalta.

Ajatelkaa nyt, nähdä elokuva samalla kun Madonna itse istuu salissa! Tähän verrattuna sellaiset tilaisuudet kuin lopullinen kilpasarjan palkintojenjakogaala ensi lauantaina ovat pelkkää näpertelyä.

Tosin kyllä ihmismassojen hallinta täällä muutenkin toteutetaan ovelasti. Suuren spektaakkelin tuntua, huimia jonoja, ahtautta ja ahdistusta voidaan luoda vaikkapa tunkemalla tuhatkunta ihmistä elokuvasaliin yhdestä pariovesta 15 minuutin aikana, kuten Zoo Palast -elokuvateatterin näytöksissä on tapana.