Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Machete: viihde-elokuvan väkivaltarajoja etsimässä

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 26.8.2010 06:31

Pääosissa ovat Robert De Niro, Steven Seagal, Lindsay Lohan ja ennen kaikkea Danny Trejo, jonka esittämä sankari tunnetaan viidakkoveitsen mestarina. Elokuvassa hakataan näköjään jatkuvasti raajoja ja päitä irti, ja sankari pelastautuu roikkumalla ikkunasta surmaamansa miehen suolen varassa. Tervetuloa vuoden 2010 Hollywoodiin!

Robert Rodriguezin uudesta Machetesta on taannoin julkaistu K18-traileri, jonka meininki on kerrassaan poikkeuksellista – tässä jää se viimeisin roiskuttelu-Rambokin kakkoseksi.

Lue myös

Sylvester Stallone: ”The Expendables on uskomattoman fyysinen ja rankka”

Joskus 1980-luvulla puhuttiin, että niissä kamalissa ja hirveän vaarallisissa amerikkalaisissa toimintaelokuvissa olisi ”verta ja suolenpätkiä”, mutta eihän niissä uteliaiden teinipoikien harmiksi ollut muuta kuin vähän verta. Rankemmat splatter-elokuvat olivat pienen budjetin kauhua.

Nyt Hollywood-studiotkin saavat tehdä mitä vain. Toki suolikohtauksesta ja Seagalin värväämisestä voi päätellä, että elokuvan tekijöillä on kieli ihan poskessa. Rambon uuden Stallone-paukutuksen The Expendablesin dynamona on 1980-luvun action-nostalgia, mutta Rodriguez nähtävästi sekoittaa 1970-luvun estetiikkaa ennennäkemättömään verenroiskimiseen (josta suuri osa on CGI-tietokonetehosteita) ja leikkii puolihullulla roolituksella. Kai tämä on jonkinlaista post-ironiaa.

Kerron ensi viikon lopulla Venetsian elokuvajuhlilta, oliko Machete hyvä. Suomen ensi-ilta on joskus loppuvuodesta.

Get this: Suomessa Macheten levittää paikallinen Disney!

Lue myös

Sylvester Stallone: ”The Expendables on uskomattoman fyysinen ja rankka”

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Kielen poskessa olemisen ja muun poskettomuuden voi arvata: eikös tämä ole nyt toteutuneena se idea, joka sai alkunsa, kun Tarantinon ja Rodriguezin Grindhouse-paketin (kiinnostava Death Proof, huono Planet Terror) alussa näytettiin traileri kuvitteellisesta eksploitaatioelokuvasta, nimeltään Machete.

Sitten tuo filmi keksittiin toteuttaa.

Disney ja Machete on hyvä yhdistelmä, mutta ei ylitä klassista hetkeä elokuvateatterissa, kun valkokankaalla luki: ”Walt Disney Productions Presents A David Lynch Film…”
~(;^)~

Planet Terror oli yllättävän nastaa kasari-italo-action pastissia, toivottavasti Machete vielä petraa siitä. Trailerin perusteella näyttäisi juuri siltä.