Maailman huonoin elokuvaohjaaja lopetti ja ryhtyi ravintolanpitäjäksi

Uwe Boll pyörittää nyt ravintolaa Vancouverissa. Hän on vasta 51-vuotias, mutta takana on peräti 30 pitkää elokuvaa tuottajana ja ohjaajana.

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Uwe Boll pyörittää nyt ravintolaa Vancouverissa. Hän on vasta 51-vuotias, mutta takana on peräti 30 pitkää elokuvaa tuottajana ja ohjaajana.

Niissä on näytellyt suuria, Oscar-palkittujakin tähtiä: Ben Kingsley, Elisabeth Moss, Jason Statham, Leelee Sobieski Michelle Rodriguez, J.K. Simmons, Christian Slater, John Rhys-Davies, Burt Reynolds, Ray Liotta, Michael Madsen, Billy Zane, Kristanna Loken ja niin edelleen. Saksan suurimpiin tähtiin kuuluva Til Schweiger on tehnyt pääosan Far Cryssa, jossa nähtiin jopa Antony Bourdain.

Peliaiheita ja erilaisia väkivalta ongelmanratkaisuna -halpiksia ohjannutta Bollia on usein kutsuttu aikansa huonoimmaksi elokuvantekijäksi. Väite ei perustu vain ilkeyteen.

Jonkin aikaa Bollilla oli hyvä bisnes. Rahoitukset järjestyivät, osin ilmeisesti saksalaisen verotusporsaanreiän vuoksi. Elokuvat päätyivät dvd-levitykseen ympäri maailmaa, jotkut valkokankaillekin. Isoja tähtiä hän sai buukattua lähettämällä viime hetkellä hyväpalkkaisia roolitarjouksia, ja aina jollain oli viikko pari aikaa muiden leffojen välissä sekä sen verran ahneutta, ettei Bollin mainekaan haitannut. (Kysyin aikoinaan Ben Kingsleylta Bollista. Kingsley ei pitänyt kysymyksestä alkuunkaan.)