Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Loose Change on vuoden televisiomunaus

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 11.9.2008 10:55

En tiedä, mikä voisi olla vuoden 2008 merkittävin televisioesitys, mutta typerin temppu tehdään tänään Nelosen Jim-kanavalla kello 21. On syyskuun 11. päivän terrori-iskun vuosipäivä, ja sen kunniaksi Jim esittää vastenmielisen salaliitto-”dokumentin” Loose Change.

Loose Change on suosittu ja siitä on keskusteltu internetissä valtavasti. Ainakin vielä vuosi sitten se oli katsotuin vain netissä levitetty elokuva. Sen ovat nähneet joka tapauksessa jo kymmenet miljoonat. Parin vuoden ajan on katsottavissa ollut myös jonkun harrastelijan suomeksi tekstittämä versio – vuosi sitten Google Videon katsojalaskuri näytti sen kohdalla 130 000:ta, nyt laskuria ei ole.

Loose Change on muutaman amerikkalaisopiskelijan kokoama, dokumentiksi kutsuttu ja sellaisena Jimilläkin esitettävä tekele, johon on koottu erilaisia lentokonekaappauksiin ja WTC-tornien romahtamiseen liittyviä kysymyksiä. Epäselviksi jääneitä seikkoja on liioiteltu, ja etualalle nostetaan kaikki mahdolliset pikkuasiat, jotka sopivasti ja valikoiden yhdisteltyinä voisivat viitata siihen, ettei kyseessä ollutkaan al-Qaidan isku. Toisin sanoen Loose Change antaa ymmärtää, että USA:n hallitus itse lavasti tapahtumat.

Satutuokio on totetutettu niin, että se näyttää etenkin nuoren yleisön silmissä houkuttelevalta. Siksi niin monet uskovat Loose Changeen – se on rennompi kuin jäykkä uutislähetys, ja USA:n hallitusta kritisoivaan salaliittoteoriaan on hauskempi uskoa kuin ikävään totuuteen terrorismista.

Loose Change on täyspäiselle aikuiselle vähän rasittava kokemus. On vaikea kestää edes kertojaa, joka heittää makeilevia tai mahtailevia sivuhuomautuksia tyyliin ”ette usko vai”, ”tähän ette ole valmistautuneet” ja ”aina vaan paranee”.

Asiantuntijoita ei juurikaan ole haastateltu, vaan aineisto on koottu netistä – tärkein työkalu on ollut Google, toiseksi tärkein Wikipedia. Dokumentti tosin esittelee muutamia ihan oikeasti haastateltuja (tekijät ovat uskaltaneet pois peräkammarista!) insinöörejä, joiden mielestä WTC- tornit eivät voineet romahtaa vain tulipalojen seurauksena. Kaikki ne, jotka ovat eri mieltä, ovatkin Loose Changessa siitä lähtien ”niin sanottuja” asiantuntijoita. Kuinkas muutenkaan.

Loose Change voi näyttäytyä mielenkiintoisena – onhan salaliittoteorioissa usein jotain houkuttelevaa. Sen kyytipojaksi kannattaa kuitenkin avata vaikka Wikipedian Loose Change -sivu, jossa on listattu, millaista kritiikkiä tekele on saanut ja millä perustein. Jokaiselle Loose Changen esittämälle salaliittoteorialle löytyy luonnollinen selitys.

Jos se ei ritä, Google Videosta löytyy BBC:n Conspiracy Files -sarjan jakso 9/11, joka on vastine Loose Changelle. Hurjat väitteet osoitetaan yksitellen perättömiksi. Esimerkiksi tarinat siitä, kuinka BBC löysi kaappaajiksi väitettyjä miehiä elossa Marokosta, ovat vuosia vanhoista uutisankoista jatkettua, elämään jäänyttä legendaa. Kun salaliittotarinaan sopiva uutinen on osoittautunut vääräksi, korjausta ei tehdä, koska se latistaisi dokumentin sanomaa.

Vielä tarkemmin Loose Changen väitteitä tyrmää vaikkapa tämä sivu.

Jos Loose Changen vihjaama salaliitto olisi totta, siihen kuuluisi satoja aktiivisia toimijoita tiedustelupalveluista. Ulkopuolisia todistajia, jotka olisivat nähneet hyvin outoja asioita, olisi väistämättä tuhansia. Hurjaa. Kukaan ei ole kuitenkaan tullut kertomaan vuosisadan suurimmasta kusetuksesta.

Inhottavaa, että tätä netissä leviävää sontaa pitää esittää myös televisiossa. Nelonen haluaa ilmeisesti olla Suomen johtava ääliökanava.

Loose Changen ohjaaja Dylan Avery on sittemmin myöntänyt itsekin, ettei tekele vastaa hänenkään näkemystään todellisuudesta.

Jos Loose Change vielä tuonkin jälkeen tuntuu varteenotettavalta dokumentilta, kannattaa saman tien kääriä foliota pään ympärille, etteivät vieraat tahot pääse ohjaamaan ajatuksiasi ihmeellisillä säteillä.

Tämä bloggaus on lainaa joitain kohtia Veli-lehteen viime vuonna kirjoittamastani kolumnista.

Kaikki Kuvien takaa -blogin tekstit löydät täältä

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Epätoivo, 404 Not Found error.
Voimme kuitenkin olla samaa mieltä että tilanne oli sellainen ettei voinut jäädä tuleen makaamaan. Tuli pakotti porukkaa ulos ikkunoista tavalla tai toisella.

Oli totuus mikä hyvänsä, ilahduttavaa nähdä että ihmisillä on kuitenkin joku kanta näinkin tärkeisiin asioihin. Pahinta on välinpitämättömyys. Mikään ei ole tärkeämpää näinä hulluina aikoina kuin asiosta puhuminen ja niiden kyseenalaistaminen.

Samainen dokumentti esitetään uusintana maanantaina.

No huh, olet ollu ylitsepääsemättömän tunnekuohun vallassa ku nuin paatoksella pitäny kirjottaa. Vai maksettiinko sulle tuosta ekstraa. Tuntu siltä kuin olisit jo hypännyt ruudusta läpi kuristamaan meikäläistä langennutta. Peace.

Tulee kommentti vähän myöhään mutta ei sen väliä. En tiedä pitäisikö itkeä vaiko nauraa, mutta huomaa että herra Kinnunen ei ole ottanut asioista mitään selvää ennenkö on tuominnut kyseisen dokkarin. Ihan ensimmäiseksi kannattaisi tutustua viralliseen 9/11 raporttiin, jonka jälkeen huomaa mitä on jätetty täysin huomioimatta. Hyvänä esimerkkinä WTC7 rakennus mistä ei puhuta virallisessa raportissa sanaakaan, vaikka se on kyseisen päivän suurin mysteeri miksi se romahti..Pari tulipaloa saa koko rakennuksen teräsrungon pettämään samanaikaisesti ja tulemaan vapaapudotuksena alas..Öööh..? Okei..

Ja mitä tulee vaikkapa pentagoniin, niin sehän on maailman parhaiten vartioitu rakennus..Ties kuinka monta kameraa sitä kuvaa taukoamatta, mutta kuinka ollakkaan yhtään videota ei ole tähän päivään mennessä julkaistu, miksi näin? (paitsi joku huoltoaseman 5kuvaa sekunissa oleva pätkä mistä ei nää juuri mitään, ei ainakaan lentokonetta) Noh koska mitään lentokonetta ei koskaan siihen törmänny vaan kaikki vauriot ym. viittaavat siihen että pentagoniin ammuttiin ohjus.

Ja sitten vielä WTC tornit..Miksi työntekijät sanoivat kuulleensa porauksia, miksi torneissa harjoitettiin evakuointeja useammin kuin yleensä ja miksi pommikoirat vedettiin pois..Siinäpä mielenkiintoisia kysymyksiä. WTC7 rakennuksen tapaan tornit tulivat vapaapudotuksena alas ja kaikki torneissa oleva betoni muuttui pölyksi..Pannukakkuteoriaan uskovat voivat sitten miettiä että mistä lähtien betoni on muuttunu pölyksi pelkästään pudotuksen ”voimasta”..Jos joku moista väittää niin muutama fysiikan lisäoppitunti ei tekisi pahaa. Tässä tapauksessa ei ole mitään muuta selitystä kuin räjähteet, jotkut jopa väittävät pienten vetypommien mahdollisuuteen koska niiden tuottama miljoonien asteiden lämpö saisi betonista veden haihdutettua ja näin ollen muuttumaan hyvin hienoksi pölyksi, niin tiedä noista sitten..

Nojoo saarna sikseen, ken uskoo mihin tahtoo..Mutta jenkkien hallitus on aina mitä on, esim 60-luvulla julkisuuteen tullut Operation northwoods on hyvä esimerkki siitä mitä jenkit ovat valmiita tekemään jotta saavat tahtomansa..Kannattaa tutustua, etenkin Kinnusen ;)

Pieni korjaus..60-luvulla suunniteltu ja 2000-luvulla julkisuuteen tullut..

-.-
Voi… LOOSE CHANGE ON SUURIMMAKSI OSIN TOTTA. TUTKIKAA ASIAA TARKEMMIN NIIN HUOMAATTE

Muistakaa jokainen tänne kirjoittanut vanha sanonta – se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa…
todella ikävää kuitenkin tässä tapauksessa sillä nauruja ei tuosta aisiasta saa tekemälläkään.

Mutta haluaisin olla samassa huoneessa todistamassa ”artikkelin” kirjoittajan absoluuttinen nolaaminen muutaman vuoden sisällä.

Ai niin ja katsoin hänen ”BBC debunk dokumentin”. :) Heheh aika hauska tunteisiin vetoava
tunnelmamusiikki video. Yhtään ainokaista todistetta tai edes sellaisen yritystä ei siihen ollut mahtunut.
Ja monessa yhteydessä debunk -asiantuntijana esiintyvä Popular Mechanics lehden ”tutkiva reportteri” Davin Coburn on totaalinen vitsi mieheksi. Kaverista löytyy iha perus googlettamallakin erittäin hupaisia haastatteluja tyyliin ”öööh, uuumm, aaahh, uuh I dont know, I cant answer that, ou uuh ahh um em err” :D

Muistakaa että vaikka tunteet nousee tässä asiassa pintaan monilla kun kuulee sanan ”salaliitto” ei kannata silti tuomita ennen kuin perehtyy asiaan. Varsinkin kun n.s. virallinen totuus on nimenomaan salaliittoteoria!? ja kaikkein huimapäisin sellainen.

Jos ei muuta niin selvittäkää itsellenne montako teräsrunkoista rakennusta on koskaan sortunut yhdenkään tulipalon seurauksena.

Vastaus: Väitetysti 3 kpl samana päivänä 9.11.2001

Herätkää ihmiset se on USA . Ei ole mahdollista kaapata lentokoneita ja ajaa päin wtc torneja. USA:n hallitus on ton kaiken takana.

Syyskuun 11, 2001 iskuista Yhdysvaltoihin tehdään jatkuvasti uutta tutkimusta:

– Huhtikuussa 2009 julkaistiin Kööpenhaminan Yliopiston Kemianlaitoksen professorin Niels Harritin ja seitsemän muun tiedemiehen tutkimus WTC-tornien betonipölystä ja sen sisältämästä nano-thermitestä, erittäin korkean lämpötilan tuottavasta patentoidusta minirakeisesta räjähdysaineesta, jota käytetään ainoastaan USA:n armeijassa tai rakennusten räjäytyspurkamisessa:
6.4.2009
A danish scientist Niels Harrit, on nano-thermite in the WTC dust ( english subtitles )
http://www.youtube.com/watch?v=8_tf25lx_3o
– tutkimusryhmä tuli johtopäätökseen, että WTC:n kolme pilvenpiirtäjää romahtivat (rakennuksiin asennettujen) nano-thermite-räjähteiden vaikutuksesta (controlled demolition) ja että räjähteitä on täytynyt olla vähintäänkin kymmeniä tonneja, jopa 100 tonnia. (Arvio on laskettu sen perusteella, että pilvenpiirtäjien betoni räjähti pölyksi ja teräksiset tukipalkit repeytyivät silpuksi räjähteiden energian vaikutuksesta.

– Marraskuussa 2009 ilmailualan ammattilaisten 9/11 yhteisössä (pilotsfor911truth.org) levisi tutkimustieto, että Pentagoniin iskeneen Boeing-matkustajakoneen lento AA77 Pentagonin rakennuksen sisältä väitetyksi löytyneen mustan laatikon datan mukaan koneen ohjaamon ovea ei avattu kertaakaan koneen lentoonlähdön ja Pentagoniin iskeytymisen välillä – näin ollen väitetty lennon kaappaaja-lentäjä Hani Hanjour ei ole voinut vallata kyseisen koneen ohjaamoa.
9/11: PENTAGON AIRCRAFT HIJACK IMPOSSIBLE
FLIGHT DECK DOOR CLOSED FOR ENTIRE FLIGHT
http://pilotsfor911truth.org/forum/index.php?showtopic=18405

NTSB ja FBI eivät ole suostuneet kommentoimaan havaintoa lennon AA77 ohjaamon oven asennosta lennon aikana.

PS. Järjestö Pilots For 9/11 Truth kertoo itsestään seuraavaa: Founded in August 2006, Pilots For 9/11 Truth is a growing organization of aviation professionals from around the globe. The organization has analyzed Data provided by the National Transportation Safety Board (NTSB) for the Pentagon Attack, the events in Shanksville, PA and the World Trade Center attack. The data does not support the government story. The NTSB/FBI refuse to comment. Pilots For 9/11 Truth do not offer theory or point blame at this point in time. However, there is a growing mountain of conflicting information and data in which government agencies and officials along with Mainstream Media refuse to acknowledge.

on tainut kinnunen huomata itse munanneensa kun lopetti kommentoimasta
liian paljon avoimia kysymyksiä
ja tietoa löytyy kokoajan lisää
mut minkäs teet jos ei halua tietää ja onhan se pelottavaa kun noin voi tehdä kansalaisilleen

kato vielä zeitgeist videot varmaa kiellät nekin tekelieksi

pää pensaaseen vaan

että artikkelin kirjoittajan sanojenkin mukaisesti kukaan ei uskoisi salaliittoteorioita sellaisenaan. Ja jokainen meistähän tietää että se ensimmäinen ja alkuperäinen salaliittoteoria tuli nimenomaan viralliselta taholta?! Sattui vaan olemaan niin hurjaa foliohattuilua ilman todellisuuspohjaa, että vaihtoehtoisiakin teorioita on ollut pakko kehitellä, itsenäisesti ajattelevien ihmisten siis.

Ne viralliset tahot voisivat estelyjen, peittelyn yms. sijasta yksinkertaisesti julkaista pimittämäänsä materiaalia ja totuus selviäisi. Kenelläkäänhän ei ole mitään syytä pimittää totuutta?

Mainio dokkari muuten tuo, lajissaan. Ei lampaille.

Säälittävä kirjoitus! Olen aina pitänyt Suomen kuvalehteä arvovaltaisena, mutta tämä kirjoitus romuttaa koko jutun.

911 -tapahtuma on 100% salaliitto, sen todistaa jo se yksinkertainen seikka, että hallinto nimesi tekijäksi Osama Bin Ladenin ja 19 arabiterroristia.

Kuitenkaan FBI ei tähän päivään mennessä ole saanut yhtäkään pitävää todistetta Bin Ladenin osuudesta!

Lisäksi FBI:n johtaja Mueller totesi jo vuonna 2001, että ei ole olikeasti mitään pitäviä’ todisteita kyseisten 19 kaappariksi nimetyn osuudesta.

Toisin sanoen USA:n hallinto puhui täyttä satua ja teki 20 ihmisestä maailman vihatuimmat ihmiset ilman YHTÄKÄÄN TODISTETTA! Täydellinen salaliitto jo tuossa mielessä!

Lisäksi esimerkiksi virallisen 9/11 -komitean vanhempi neuvonantaja John Farmer Junior on kertonut, että hallinto valehteli esimerkiksi NORAD:n nauhoitteista!

Arvostelija ei ota huomioon, että hallitus ja miehet verhojen takana omistavat median ja näin voivat sensuroida kaiken paljastavan sieltä pois, sekä myös lisätä sinne tekaistua tietoa joka kumoaa salaliittoteoriat.

Noh, mielipide asiahan tuo taitaa olla uskooko salaliitto-teoriaan vai ei, mutta suosittelen silti kaikkia pitämään mielensä avoimena aivan kaikelle minkä edessään näkee.

koittakaa nyt ymmärtää ettei esim se WTC7 rakennus johon ei ensinnäkään osunu yhtää lentokonetta niin ei mikään niin kestävä rakennus voi sortua pelkästä tulipalos VAPAALLA PUDOTUKSELLA samoin jos pentagoniin osui siipiväliltään 38m lentokone niin miten siinä rakennuksen seinässä oli alle 10m reikä HÄH? no ei mtn huomaa että eliittillä on kova kuristusote lampaisiinsa. lammas sanoo bää

Bushin hallitus oli täysin läpimätä joten en suuresti yllättyisi vaikka tämä joskus osottautuisi todeksi.

Kalle Kinnunen on sinisilmäinen ja harvinaisen tietämätön henkilö. Tää kirjotus oli vähän turhan yksipuolinen ja pyrit vain kertomaan negatiivisia juttuja kys. dokumentista. Loose Change-dokumentissa on enemmän asiaa ja se on uskottavampi mitä USA:n hatarat, epäloogiset selitykset.

Käy sääliksi kirjoittajaa .. mahdat olla aika naiivi sekä kirjaimellisesti täysi idiootti .
En usko että olet perehtynyt asiaan perusteellisesti ( saati sitten ollenkaan ) .
Turha on yrittää edes hyväuskoisten toopojen mieleen vaikuttaa , se kun vaan on helpompaa uskoa hallituksen syytämää paskaa kuin oikeasti istua miettimään mitä tapahtui sinä päivänä ja varsinkin sen jälkeen ( Irak , Afghanistan , Patriot Act ( 1&2 ) . )
Onneksi olkoon kirjoittaja , olet virallisesti idiootti kerhon jäsen , Salut !