Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Lars von Trierin uutuuden traileri julki: mitä Melancholia on?

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 13.4.2011 05:01

Voimme jo arvailla, onko Lars von Trierin uusi elokuva komedia, draama, tieteistarina vai kauhua. Varmaan kaikkea tätä.

Melancholian trailerista ei voi paljon päätellä. Iso taivaankappale on osumassa Maahan. On häät ja riitoja. Hyvää ja pahaa. On outo, outo tunnelma.

Näinhän oli myös kaksi vuotta sitten. Kirjoitin Antichristista trailerin perusteella, että naurattaa jo.

Elokuva oli sitten abstraktia ja mitä psykologisinta kauhua – mutta juu, kyllä se naurattikin. Valtakunnasta alkaen auteurin jokaisessa elokuvassa on ollut erittäin vahva ironinen vire ja aina katsojaa jallitetaan. Sellainen se on, se huumori-Lasse Trier, von Trier, Von Trier, miten hän nyt haluaa nimensä kirjoitettavankaan: showmies par excellence, ja aika hemmetin taitava elokuvantekijä kaikessa itseriittoisuudessaan.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Kaunista kuvaa, monipuolinen näyttelijäkaarti, Kirsten Dunst alasti (näyttää Google-haulta), maailmanloppu.

What’s not to like?

Eiköhän Elitisti sivujen Von Trier fanipojut jo odottele kovasti julkaisua että pääsevät julistamaan elokuvan mestariteokseksi ja kyseisen sivuston viiden tähden arvostelu elokuvalle lienee jo valmiiksi kirjoitettu.

Minkäs sille mahtaa että Trier tekee mestariteoksia toinen toisensa jälkeen. Trier muuten sanoi jossain vanhassa haastattelussa 90-luvun alkupuolelta muistaakseni että hänen elokuviensa on tarkoitus olla mestariteoksia. Mestariteokset ei synny sattumalta, ne pitää tehdä sellaisiksi. Trier on hyvin nietzscheläinen taiteilija. Self-made genius.

Kirsten Dunst nudena? Pitää varata istumapaikka takariviltä…

Näitä luetaan juuri nyt