Lars von Trier: Antikristus, melankolia ja seuraavaksi Nymfomaani

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Tanskalaisen elokuvan nero/häirikkö Lars von Trier ei ole saanut uusinta Melancholiaansa vielä ensi-iltaan, mutta seuraavan elokuvan todennäköinen nimi on jo tiedossa. Voimme arvata, että tämäkin provokaatio tepsii.

Von Trier kertoi Screen Dailyn Gunnar Rehlinille, mihin seuraavaksi sormensa pistää.

I’m thinking of making a film about a woman’s erotic birth, a woman who discovers her eroticism. The working title is The Nymphomaniac.”

Uutinen löytyy tämän linkin takaa. Trierin mukaan nimi on kyllin kaupallinen ja onhan se kieltämättä samassa linjassa kuin esimerkiksi ohjaajan edellinen Antichrist.

”I had two titles that I put to my business partner Peter Aalbæk Jensen. One was The Nymphomaniac, the other was Dirt in Bedsores. I asked him which one he thought was the most commercial. He said that with a title like The Nymphomaniac, the film would already be financed.”

Nymfomaania ennen nähdään Melancholia. Cannesin kilpasarjan elokuvia ei ole vielä julkistettu, mutta uutuus on siellä yhtä varmasti kuin uusi Aki Kaurismäki. Maa-planeetan viimeisistä ajoista kertovalle Melancholialle on jo ilmoitettu Suomen ensi-iltakin, heti Cannesin jälkeen 3. kesäkuuta.