Kurkistuksia tuleviin elokuviin

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Market-puolella esitetään suomalaisillekin elokuvayhtiöiden edustajille houkuttelevia isompia leffoja, jotka ovat jo valmistuneet, mutta joiden levitysstratregiat ovat vielä auki.

Osa niistä tulee ensi-iltaan vasta ensi vuonna. Toimittajilla ei näihin usein täysin salaisiin näytöksiin ole asiaa. Niinpä kuulen vain toisen käden tietoa monista huippukiinnostavista elokuvista.

Kuumimpia ovat esimerkiksi bestseller-filmatisointi How To Lose Friends & Alienate People, pääosissa Simon Pegg, Kirsten Dunst ja Gilliam Anderson, The Wackness, jossa Ben Kingsley näyttelee pilveä polttavaa psykiatria kuulemma todella hyvin, ja Brideshead Revisited eli Evelyn Waughin romaaniin perustuva Mennyt maailma, nyt elokuvana, pääosissa Matthew Goode ja Ben Whishaw.

Olen ehtinyt katsoa marketissa muutamia elokuvia – näytöksiin pääseminen pressikortilla riippuu elokuvaa kauppaavasta firmasta sekä ovihenkilön innokkuudesta. Ja omasta sinnikkyydestä.

Ruotsalainen Let the Right One In on hieno ja outo – vampyyrikertomus vuonna 1982 Tukholman lähiössä, 12-vuotiaan pojan näkökulmasta. Siinä goottikauhun elementit sekoittuvat karuun Villahousupakko-maailmaan.

Ohjaaja Tomas Alfredssonin esikoiselokuva Four Shades of Brown (joka on näytetty Suomessa neliosaisena televisiosarjana, en muista nimeä) olikin jo lupaava, nyt hän menee aivan uusille vesille.

Tämä on tulossa Suomessa teattereihin vasta marraskuussa, nimellä Ystävät hämärän jälkeen.