Kung Fury vs. Iron Sky: ruotsalainen juoksi Hollywoodin syliin

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Leffa kungfu-kyvykkäästä poliisista, joka matkustaa ajassa ja taistelee maailmanhistorian suurinta rikollista, Adolf Hitleriä vastaan. Kung Fury on ruotsalaisen David Sandbergin suuri unelma. Sandbergin itsensä näyttelemä sankari kohtaa myös dinosauruksia ja gangstereita. Ihmeelliset kykynsä hän saa salamaniskusta ja kobran puremasta.

Välillä aikamatkustaminen menee mönkään, ja poliisi tulevaisuudesta päätyy viikinkien aikaan. Sulokkaalla viikinkineidolla on tosin Uzi.

Kyllä, mentaliteetti on kuin Iron Sky -maailmaa.

Sandbergkin aloitti vähän samaan tapaan kuin Iron Sky muhi Tampereella Star Wreck -harrastelijaleffojen jatkeena. Ruotsalainen oli tehnyt töitä eri mainos – ja digifirmoissa, mutta halusi keskittyä omaan juttuun ja ideoita kehiteltyään haki rahoitusta Kickstarterilla. Näytteenä oli itse tehty teaseri.

Joukkorahoitus meni roimasti yli odotusten. Haussa oli reilut 150 000 euroa, mutta teaser iski todella hermoon – se on katsottu netissä jo yli 12 miljoonaa kertaa – ja fanit halusivat antaa enemmän. Rahaa puolituntisen Kung Fury -lyhärin tekemiseen olikin Sandbergin käsissä kohta yli puoli miljoonaa euroa. Siinä sivussa syntyi musiikkivideo, jolla esiintyy David Hasselhoff.